Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i przyszedł czas na treściwy rosół z kaczki. Bardziej tłusty od tego tradycyjnego aczkolwiek równie przepyszny.
Polecam.
Odsłon: 260
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 102
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5913
Polecam.
Odsłon: 260
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 102
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5913
Składniki
Porcję dokładnie myjemy, przekładamy do garnka zalewamy wodą. Obraną marchew, pietruszkę seler i pora myjemy wkładamy do kaczki. Zagotowujemy i zbieramy szumowiny. Zmniejszamy ogień i gotujemy na wolnym ogniu ok. 60 min. Po ty czasie dodajemy pęczek kolendry (pietruszki) i lubczyku. Cebulę opalamy i wrzucamy do wywaru. Po około 2,5 godz gotowania wywar przecedzamy przez sito. Doprawiamy pieprzem i solą. Podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem i marchewką.