Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i przyszedł czas na treściwy rosół z kaczki. Bardziej tłusty od tego tradycyjnego aczkolwiek równie przepyszny.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 230
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 44
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17501
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 230
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 44
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17501
Składniki
Porcję dokładnie myjemy, przekładamy do garnka zalewamy wodą. Obraną marchew, pietruszkę seler i pora myjemy wkładamy do kaczki. Zagotowujemy i zbieramy szumowiny. Zmniejszamy ogień i gotujemy na wolnym ogniu ok. 60 min. Po ty czasie dodajemy pęczek kolendry (pietruszki) i lubczyku. Cebulę opalamy i wrzucamy do wywaru. Po około 2,5 godz gotowania wywar przecedzamy przez sito. Doprawiamy pieprzem i solą. Podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem i marchewką.