Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i przyszedł czas na treściwy rosół z kaczki. Bardziej tłusty od tego tradycyjnego aczkolwiek równie przepyszny.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1224
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5745
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8802
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18350
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1224
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5745
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8802
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18350
Składniki
Porcję dokładnie myjemy, przekładamy do garnka zalewamy wodą. Obraną marchew, pietruszkę seler i pora myjemy wkładamy do kaczki. Zagotowujemy i zbieramy szumowiny. Zmniejszamy ogień i gotujemy na wolnym ogniu ok. 60 min. Po ty czasie dodajemy pęczek kolendry (pietruszki) i lubczyku. Cebulę opalamy i wrzucamy do wywaru. Po około 2,5 godz gotowania wywar przecedzamy przez sito. Doprawiamy pieprzem i solą. Podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem i marchewką.