Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy rosół drobiowo-wieprzowy z szybkimi kluskami.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 56
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 478
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5709
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 970
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 254
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 40017
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 56
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 478
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5709
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 970
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 254
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 40017
Składniki
1. Kurczaka i policzki wieprzowe zalać zimną wodą. Dodać warzywa oraz przyprawy, zagotować i gotować na wolnym ogniu co najmniej 1,5h. 2. Rosół przecedzić, ewentualnie rozłożyć pozostałe warzywa do misek. 3. Jajka roztrzepać i dodać mąkę, aby konsystencja była w miarę lejąca, ale gęściejsza niż ciasto naleśnikowe. 4. Rosół zagotować i do wrzącego wlewać kluski oddzielając je łyżką od pozostałego ciasta. Gotować ok 2 min i podawać.