Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby proste danie,ale dobry rosół potrzebuje kilku składników i czasu. Najważniejsze to odpowiednia temperatura, bo rosołu nie można gotować na pełnym gazie on ma "puszczać oko".
Umyłam mięso następnie włożyłam do garnka i zalałam wodą na około 2cm ponad jego ilość. Nie kroiłam go już na mniejsze kawałki. Przykryłam pokrywką,dodałam sól i zagotowałam. Po zagotowaniu zmniejszyłam ogień i zszumowałam wywar.
W międzyczasie przygotowałam warzywa: obrałam,umyłam i pokroiłam na mniejsze kawałki: marchew,selera,pora i pietruszkę.
Po zszumowaniu dodałam wcześniej przygotowane warzywa oraz liście laurowe i ziele angielskie. Ponownie doprowadziłam do wrzenia. Następnie zmniejszyłam ogień i gotowałam pod lekko uchyloną pokrywą przez około 2,5h.
Ważne: rosół ma mrugać.
Jeśli nie masz kury to możesz ją zastąpić innym mięsem.Polecam zestaw: duże skrzydło z indyka, 2szyje z indyka, 20dag wołowiny.
Warzywa te same co do kury. Sposób postępowania ten sam. Natomiast w takim wypadku by rosół miał ładny kolor należy dodać jedną opalaną cebulę.
Mała podpowiedź:) z ugotowanych w rosole warzyw wychodzi świetna sałatka jarzynowa. Przepis na nią znajdziesz na moim profilu.
Smacznego!
Zdrowy napój z fermentowanej herbaty, wzmacniający odporność i usprawniający...
Odsłon: 4828
Wyjątkowo aromatyczna i prosta przekąska inspirowana kuchnią Ameryki Południo...
Odsłon: 761
Sycylijski deser - rurki z serem riccotta, pistacjami i gorzką czekoladą. Prz...
Odsłon: 7791
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 262
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 631
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 262
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 631
Składniki
Umyłam mięso następnie włożyłam do garnka i zalałam wodą na około 2cm ponad jego ilość. Nie kroiłam go już na mniejsze kawałki. Przykryłam pokrywką,dodałam sól i zagotowałam. Po zagotowaniu zmniejszyłam ogień i zszumowałam wywar. W międzyczasie przygotowałam warzywa: obrałam,umyłam i pokroiłam na mniejsze kawałki: marchew,selera,pora i pietruszkę.
Po zszumowaniu dodałam wcześniej przygotowane warzywa oraz liście laurowe i ziele angielskie. Ponownie doprowadziłam do wrzenia. Następnie zmniejszyłam ogień i gotowałam pod lekko uchyloną pokrywą przez około 2,5h. Ważne: rosół ma mrugać. Jeśli nie masz kury to możesz ją zastąpić innym mięsem.Polecam zestaw: duże skrzydło z indyka, 2szyje z indyka, 20dag wołowiny. Warzywa te same co do kury. Sposób postępowania ten sam. Natomiast w takim wypadku by rosół miał ładny kolor należy dodać jedną opalaną cebulę. Mała podpowiedź:) z ugotowanych w rosole warzyw wychodzi świetna sałatka jarzynowa. Przepis na nią znajdziesz na moim profilu. Smacznego!
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa szpinakowa zabielana
Zupy
Zupa grochowa
Zupy
Zupa pieczarkowa według przepisu babci
Zupy
Zupa krem brokułowo - cukiniowa
Zupa szpinakowa zabielana
Ha ha ha to znowu ja dziś na obiad poleca się pyszna zupa szpinakowa
Odsłon: 150
Zupa grochowa
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 159