Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona zupa Polaków. Tym razem proponuję z perliczki.
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 74
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 129
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 283
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1040
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 609
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 74
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 129
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 283
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1040
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 609
Składniki
Perliczkę umyłem, Podzieliłem na części. Włożyłem do garnka, zalałem zimną wodą. Doprowadziłem do wrzenia ,zmniejszyłem płomień i gotowałem, tak aby rosół tylko pykał. Obrałem marchewkę, pietruszkę, por oraz seler. Kapustę związałem nicią, aby się nie rozpadła, włożyłem do rosołu. Umyłem, pokroiłem, dodałem do rosołu razem z pieprzem. Cebulę obrałem, opiekłem, dodałem do rosołu. Podobnie opiekłem kawałek korzenia pietruszki. Gotowałem tak, aby rosół tylko „mrugał”, a mięso było zupełnie miękkie. 15 minut przed końcem gotowania rosół posoliłem do smaku. Podawałem z makaronem i posiekaną natką pietruszki.