Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona zupa Polaków. Tym razem proponuję z perliczki.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21644
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21644
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Składniki
Perliczkę umyłem, Podzieliłem na części. Włożyłem do garnka, zalałem zimną wodą. Doprowadziłem do wrzenia ,zmniejszyłem płomień i gotowałem, tak aby rosół tylko pykał. Obrałem marchewkę, pietruszkę, por oraz seler. Kapustę związałem nicią, aby się nie rozpadła, włożyłem do rosołu. Umyłem, pokroiłem, dodałem do rosołu razem z pieprzem. Cebulę obrałem, opiekłem, dodałem do rosołu. Podobnie opiekłem kawałek korzenia pietruszki. Gotowałem tak, aby rosół tylko „mrugał”, a mięso było zupełnie miękkie. 15 minut przed końcem gotowania rosół posoliłem do smaku. Podawałem z makaronem i posiekaną natką pietruszki.