Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona zupa Polaków. Tym razem proponuję z perliczki.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1321529
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 217
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 119
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1321529
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 217
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 119
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 104
Składniki
Perliczkę umyłem, Podzieliłem na części. Włożyłem do garnka, zalałem zimną wodą. Doprowadziłem do wrzenia ,zmniejszyłem płomień i gotowałem, tak aby rosół tylko pykał. Obrałem marchewkę, pietruszkę, por oraz seler. Kapustę związałem nicią, aby się nie rozpadła, włożyłem do rosołu. Umyłem, pokroiłem, dodałem do rosołu razem z pieprzem. Cebulę obrałem, opiekłem, dodałem do rosołu. Podobnie opiekłem kawałek korzenia pietruszki. Gotowałem tak, aby rosół tylko „mrugał”, a mięso było zupełnie miękkie. 15 minut przed końcem gotowania rosół posoliłem do smaku. Podawałem z makaronem i posiekaną natką pietruszki.