Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mi ostatnio wyszedl super rosol, dodalem do porcji rosolowej z kurczaka wlasnie zeberko wolowe oraz troche dziczyzny, plus pokrzywy. Pokrzywa nie zmienia smaku zupy a zawiera mineraly, ktorych brak w sklepowych warzywach. Oczywiscie przyprawy warzywa tez tam byly, do wszystkich zup dodaje majeranek, cebule i czosnek. Pokrzywa tylko dzika i swieza lub mrozona zima. Polecam i smacznego
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 96
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 83
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 96
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 83
Składniki
Najpierw gotujemy mieso wolowe i dziczyzne, pozniej dodajemy mieso z kurczaka, w celu zmiekczenia miesa wolowego i z dziczyzny mozna dolac troszczke mocnego alkoholu. Gotujemu okolo godziny do poltorej samo mieso pozniej wrzucamy warzywa, nastpenie przyprawy a na sam koniec dodajemy pokrojona swieza pietruszke przed koncem gotowania. Nie dodajemy zadnej kostki rosolowej.
Lubie taki rosol z makaronem z jaj przepiorczych.........