Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś u nas rosołek pyszny bez chemii i konserwantów ponieważ z naszej wychodowanej gęsi. I nie zgodzę się z przemądrzałymi że rosół z jednego rodzaju mięsa to nie rosół. Ten kto się nie zna niech nie komentuje. Właśnie wam udowodnię że z jednego rodzaju mięsa też można zjeść przepyszny rosół a zwłaszcza jak jest swojskie mięsko i do tego dużo warzyw oraz zieleninki. Nasz rosół jest dziś wspomnieniem z dzieciństwa a mianowicie dlatego że podany z ziemniakami a nie makaronem.
Czy smażenie na wodzie w ogóle jest wykonalne? Jasne że tak! Świetnie sprawdz...
Odsłon: 5484
Bardzo zdrowy gęsi smalec, oraz skwarki z wytapiania pokrojonych w kostkę skó...
Odsłon: 1576
Jak przyrządzić kotlety, aby były delikatne, miękkie i soczyste? Jeden z najp...
Odsłon: 38765
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 272
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 272
Składniki
Na początek do garnka wlać trzy i pół litra wody, włożyć umyte części gęsie oraz marchew pokrojoną dowolnie i korzenie pietruszki. Zagotować zebrać powstałe szumowiny, zmniejszyć gaz i gotować na wolnym ogniu tak aby rosół tylko pyrkotał. Do gotującego się na bardzo wolnym ogniu rosołu dodać przyprawę np. doprawka, wsypać suszone warzywa dla ładniejszego zapachu, dodać liście pora i selera pokrojone dowolnie oraz ziela angielskie i liść laurowy i dalej gotować całość na bardzo wolnym ogniu.
W trakcie gotowania się rosołu na wolnym ogniu po upływie tak mniej więcej dwóch godzin przygotować magii w kostkach i dodać je do gotującego się rosołu i nadal gotować go na wolniutkim ogniu ( czym mniejszy ogień przy gotowaniu się tym rosół będzie bardziej klarowny ). Po upływie trzech godzin dodać cebulę opaloną na gazie lub kuchni kaflowej i pogotować chwilę z cebulą. Na koniec dodać natkę pietruszki, zagotować i zdjąć z ognia.
Ugotowany rosołek podałam z ugotowanymi ziemniakami jeśli ktoś nie lubi można podać z makaronem. Przed podaniem w salaterce lub miseczce można posypać świeżo zmielonym pieprzem czarnym. Rosół wyszedł tak smaczny że nic nie zostało, dodatkowo do miseczki dodałam mięso oskubane ze skrzydła.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa ze świeżej papryki
Zupy
Żurek wielkanocny na białej kiełbasie z jajkiem na twardo.
Zupy
Fabada
Zupy
Żurek świąteczny
Zupa ze świeżej papryki
Mam dziś dla was mój wymyślony przepis na pyszną zupkę ugotowaną z papryką św...
Odsłon: 35
Żurek wielkanocny na białej kiełbasie z jajkiem na twardo.
Trudno jest mi wyobrazić sobie wielkanocne śniadanie bez żurku. Dzisiaj pokaż...
Odsłon: 952