Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są tacy co powiedzą, napiszą fuj z ziemniakami to nie pojęte. Ja uwielbiam osobiście rosół z ziemniakami tym bardziej że wszystko swoje, warzywa, kurczak oraz ziemniaki.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 91
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17857
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 479
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5619
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2890
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 91
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17857
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 479
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5619
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2890
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte części rosołowe oraz wszystkie warzywa i ziela angielskie, liście laurowe oraz opaloną cebulę, zagotować.
Doprawić do smaku solą oraz dodać suszone warzywa.
Na sam koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.
Następnie wszystko gotować na bardzo wolnym ogniu tak aby tylko rosół lekko się gotował. Rosół klarowny wyjdzie tylko wtedy jeśli jest gotowany na wolnym ogniu i gotuje się co najmniej trzy godziny.
Podałam z ziemniakami bo tak najbardziej mi smakuje nie pomijając że z makaronem też uwielbiam ale tylko z cieniutkimi nitkami. Uwielbiam rosół z dużą ilością warzyw i pietruszki.