Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są tacy co powiedzą, napiszą fuj z ziemniakami to nie pojęte. Ja uwielbiam osobiście rosół z ziemniakami tym bardziej że wszystko swoje, warzywa, kurczak oraz ziemniaki.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4147
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 57
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4147
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 57
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte części rosołowe oraz wszystkie warzywa i ziela angielskie, liście laurowe oraz opaloną cebulę, zagotować.
Doprawić do smaku solą oraz dodać suszone warzywa.
Na sam koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.
Następnie wszystko gotować na bardzo wolnym ogniu tak aby tylko rosół lekko się gotował. Rosół klarowny wyjdzie tylko wtedy jeśli jest gotowany na wolnym ogniu i gotuje się co najmniej trzy godziny.
Podałam z ziemniakami bo tak najbardziej mi smakuje nie pomijając że z makaronem też uwielbiam ale tylko z cieniutkimi nitkami. Uwielbiam rosół z dużą ilością warzyw i pietruszki.