Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powiem wam szczerze są ludzie którzy piszą że rosół to tylko na wołowinie lub z mięs mieszanych i tu się nie zgodzę ponieważ rosół jest pyszny z każdego mięsa jakie się nie doda. Najważniejsze aby dobrze go ugotować a mianowicie, dobry i klarowny rosół będzie wtedy kiedy od czasu zagotowania się rosołu będzie się on gotował na bardzo wolnym ogniu musi się tylko pyrkotać co najmniej trzy godziny, wtedy będzie idealny rosół.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 151
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 151
Składniki
Do garnka dodać 2 litry wody, przygotowane porcje z kurczaka, oraz wszystkie warzywa pokrojone dowolnie, zagotować zebrać delikatnie szumowiny.
Gdy rosół już się zagotuje odstawić na wolny ogień i gotować co najmniej trzy godziny aby tylko pyrkotał. Gdy w rosole jest już miękkie mięso doprawić do smaku ulubioną przyprawą z dodatkiem soli, dodać natkę pietruszki (jeśli ktoś nie lubi można pominąć natkę ).
Rosół podałam z ziemniakami ugotowanymi osobno ponieważ tak lubimy najbardziej, chociaż podawałam już z makaronem kupnym jak również swojskim który sama robiłam.