Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powiem wam szczerze są ludzie którzy piszą że rosół to tylko na wołowinie lub z mięs mieszanych i tu się nie zgodzę ponieważ rosół jest pyszny z każdego mięsa jakie się nie doda. Najważniejsze aby dobrze go ugotować a mianowicie, dobry i klarowny rosół będzie wtedy kiedy od czasu zagotowania się rosołu będzie się on gotował na bardzo wolnym ogniu musi się tylko pyrkotać co najmniej trzy godziny, wtedy będzie idealny rosół.
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 1007
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5479
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 368
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 1007
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5479
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 368
Składniki
Do garnka dodać 2 litry wody, przygotowane porcje z kurczaka, oraz wszystkie warzywa pokrojone dowolnie, zagotować zebrać delikatnie szumowiny.
Gdy rosół już się zagotuje odstawić na wolny ogień i gotować co najmniej trzy godziny aby tylko pyrkotał. Gdy w rosole jest już miękkie mięso doprawić do smaku ulubioną przyprawą z dodatkiem soli, dodać natkę pietruszki (jeśli ktoś nie lubi można pominąć natkę ).
Rosół podałam z ziemniakami ugotowanymi osobno ponieważ tak lubimy najbardziej, chociaż podawałam już z makaronem kupnym jak również swojskim który sama robiłam.