Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z powodu mojej niegrzecznej anginy zachciało mi się rosołu ale ugotowałam go w innej wersji takiej jak lubię i ze swego kuraka .
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 983
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7200
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 983
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7200
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew, korzeń pietruszki i selera oraz ziela angielskie i liście laurowe. Od zagotowania gotować na wolnym ogniu do czasu miękkości mięsa.
Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz od razu ryż, gotować do miękkości ziemniaków i ryżu.
Gdy ziemniaki i ryż są już miękkie dodać pokrojone liście lubczyk - magii oraz natkę pietruszki i doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki lub solą chwilkę po gotować.
Zupka wyszła przepyszna i rozgrzewająca.