Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z powodu mojej niegrzecznej anginy zachciało mi się rosołu ale ugotowałam go w innej wersji takiej jak lubię i ze swego kuraka .
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4390
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11931
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6797
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5600
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4390
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11931
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6797
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5600
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew, korzeń pietruszki i selera oraz ziela angielskie i liście laurowe. Od zagotowania gotować na wolnym ogniu do czasu miękkości mięsa.
Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz od razu ryż, gotować do miękkości ziemniaków i ryżu.
Gdy ziemniaki i ryż są już miękkie dodać pokrojone liście lubczyk - magii oraz natkę pietruszki i doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki lub solą chwilkę po gotować.
Zupka wyszła przepyszna i rozgrzewająca.