Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z powodu mojej niegrzecznej anginy zachciało mi się rosołu ale ugotowałam go w innej wersji takiej jak lubię i ze swego kuraka .
Sos bearnaise to jedna z odmian znanego sosu holenderskiego. Doskonale pasuje...
Odsłon: 1839
Sos bearnaise to jedna z odmian znanego sosu holenderskiego. Doskonale pasuje...
Odsłon: 1839
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew, korzeń pietruszki i selera oraz ziela angielskie i liście laurowe. Od zagotowania gotować na wolnym ogniu do czasu miękkości mięsa.
Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz od razu ryż, gotować do miękkości ziemniaków i ryżu.
Gdy ziemniaki i ryż są już miękkie dodać pokrojone liście lubczyk - magii oraz natkę pietruszki i doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki lub solą chwilkę po gotować.
Zupka wyszła przepyszna i rozgrzewająca.