Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie idealne na jesień czy zimę. Rozgrzewająca i bardzo sycąca zupa frankfurcka to prawdziwy rarytas, którego głównym składnikiem, jak sama nazwa wskazuje, są frankfurterki. Niektórzy dodają parówki, jednak w tym przepisie na zupę znajdziesz kiełbaski. Wypróbuj, a na pewno ci zasmakuje!
Zupa pomidorowa z soczewicą jest prosta, szybka, pyszna, aromatyczna, sycąca,...
Odsłon: 9058
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 1276
pyszne, bezmięsne kotlety
Odsłon: 2868
Makaron orzo z pieczarkami to przepis na szybkie i pyszne danie jednogarnkowe...
Odsłon: 136
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 242
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 147
Pyszne i bardzo proste w wykonaniu :) Przepis pochodzi z książki "Smaki świat...
Odsłon: 16782
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 1276
pyszne, bezmięsne kotlety
Odsłon: 2868
Makaron orzo z pieczarkami to przepis na szybkie i pyszne danie jednogarnkowe...
Odsłon: 136
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 242
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 147
Pyszne i bardzo proste w wykonaniu :) Przepis pochodzi z książki "Smaki świat...
Odsłon: 16782
Składniki
Na początku obierz ziemniaki, umyj i pokrój w drobną kosteczkę.
Obierz cebulę i poszatkuj. Na dnie garnka, w którym będziesz gotować zupę, rozpuść smalec i na rozgrzany wrzuć przygotowaną cebulę. Smaż przez chwilę do zezłocenia.
Dosyp mąkę i mieszaj, aby powstała zasmażka. Dodaj jeszcze mieloną paprykę i ponownie wymieszaj.
Następnie zalej wodą i dobrze wymieszaj drewnianą łyżką, a najlepiej trzepaczką. Gotuj całość przez 10 minut, co jakiś czas dobrze mieszając.
Po tym czasie dorzuć do garnka pokrojone ziemniaki. Ugotuj do miękkości. Posól zupę do smaku i pomieszaj.
Kiełbasę pokrój na drobną kostkę lub cienkie plasterki. Dodaj do zupy i gotuj przez ok. 10-15 minut.
Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę. Dodaj do zupy frankfurckiej. Wsyp też odrobinę majeranku do smaku. Wymieszaj całość i gotuj jeszcze kilka minut. Danie jest już gotowe do podania!
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa Minestrone
Zupy
Kapuśniak do ziemniaków
Zupy
Zupa z czarnej soczewicy (belugi)
Zupy
Zupa serowo-cebulowa
Zupa Minestrone
Zupa Minestrone czyli włoska zupa z dużą ilością warzyw z makaronem.
Odsłon: 74
Kapuśniak do ziemniaków
Dzień dobry mam dziś dla was nowy i to mój wymyślony przepis na kapuśniak moc...
Odsłon: 113