Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna rozgrzewająca zupa na chłodne dni.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19266
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13045
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1697
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232139
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19266
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13045
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1697
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232139
Składniki
Do wrzącej nie solonej wody wrzucamy wcześniej wymytą i wymoczoną fasolę, i gotujemy do miękkości. Paprykę, cebulę, kiełbasę, boczek i czosnek kroimy w kostkę i smażymy na patelni bez tłuszczu, później dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę.
Gdy fasola robi się lekko miękka dodajemy listki laurowe, pokrojone w kostkę, pieczarki pokrojone w kostkę oraz zgnieciony pieprz i ziele angielskie. Dodajemy usmażony boczek i kiełbasę z cebulką i kopiastą łyżkę domowej kostki rosołowej. Gotujemy do chwili aż fasola będzie miękka.
Dodajemy garść majeranku, puszkę pomidorów krojonych, koncentrat pomidorowy i sos z ostrych papryczek chili. Sosu dajemy tyle, w zależności jak ostre smaki lubimy. Gotujemy jeszcze kilka minut próbując smak i doprawiamy w razie potrzeby.
Smacznego!!!