Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna rozgrzewająca zupa na chłodne dni.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5804
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8949
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8130
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5579
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5804
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8949
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8130
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5579
Składniki
Do wrzącej nie solonej wody wrzucamy wcześniej wymytą i wymoczoną fasolę, i gotujemy do miękkości. Paprykę, cebulę, kiełbasę, boczek i czosnek kroimy w kostkę i smażymy na patelni bez tłuszczu, później dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę.
Gdy fasola robi się lekko miękka dodajemy listki laurowe, pokrojone w kostkę, pieczarki pokrojone w kostkę oraz zgnieciony pieprz i ziele angielskie. Dodajemy usmażony boczek i kiełbasę z cebulką i kopiastą łyżkę domowej kostki rosołowej. Gotujemy do chwili aż fasola będzie miękka.
Dodajemy garść majeranku, puszkę pomidorów krojonych, koncentrat pomidorowy i sos z ostrych papryczek chili. Sosu dajemy tyle, w zależności jak ostre smaki lubimy. Gotujemy jeszcze kilka minut próbując smak i doprawiamy w razie potrzeby.
Smacznego!!!