Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna rozgrzewająca zupa na chłodne dni.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 440
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 699
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4508
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 440
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 699
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4508
Składniki
Do wrzącej nie solonej wody wrzucamy wcześniej wymytą i wymoczoną fasolę, i gotujemy do miękkości. Paprykę, cebulę, kiełbasę, boczek i czosnek kroimy w kostkę i smażymy na patelni bez tłuszczu, później dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę.
Gdy fasola robi się lekko miękka dodajemy listki laurowe, pokrojone w kostkę, pieczarki pokrojone w kostkę oraz zgnieciony pieprz i ziele angielskie. Dodajemy usmażony boczek i kiełbasę z cebulką i kopiastą łyżkę domowej kostki rosołowej. Gotujemy do chwili aż fasola będzie miękka.
Dodajemy garść majeranku, puszkę pomidorów krojonych, koncentrat pomidorowy i sos z ostrych papryczek chili. Sosu dajemy tyle, w zależności jak ostre smaki lubimy. Gotujemy jeszcze kilka minut próbując smak i doprawiamy w razie potrzeby.
Smacznego!!!