Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem przygotowana w mgnieniu oka, z warzyw które akurat miałam pod ręką. Wyrazistości nadaje jej papryczka chili. Polecam taka zupkę na chłodniejsze, zimowe dni. Zupę podałam z makaronem ryżowym, toteż jest nie tylko smaczna i rozgrzewająca, ale także sycąca.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7920
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 310
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3199
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 599
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7920
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 310
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3199
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 599
Składniki
Warzywa (marchew, seler, cebulę, cukinię) myjemy, obieramy, kroimy w grubszą kostkę i wrzucamy do garnka. Dodajemy różyczki kalafiora. Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości (40- 45 minut). Po tym czasie warzywa blendujemy, jeżeli zupa jest zbyt gęsta możemy dolać trochę wody. Zupę doprawiamy do smaku odrobiną chili, solą i mielonym czarnym pieprzem. Dodajemy 2- 3 łyżki śmietany. Całość gotujemy około 4- 5 minut. Zupę podajemy z makaronem ryżowym, ugotowanym oddzielnie według przepisu znajdującego się na opakowaniu. Smacznego.