Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 799 Ocena: 49638
Dodano: 05.12.2020
Odsłon: 370
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Warzywa (marchew, seler, cebulę, cukinię) myjemy, obieramy, kroimy w grubszą kostkę i wrzucamy do garnka. Dodajemy różyczki kalafiora. Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości (40- 45 minut).
Po tym czasie warzywa blendujemy, jeżeli zupa jest zbyt gęsta możemy dolać trochę wody.
Zupę doprawiamy do smaku odrobiną chili, solą i mielonym czarnym pieprzem. Dodajemy 2- 3 łyżki śmietany. Całość gotujemy około 4- 5 minut.
Zupę podajemy z makaronem ryżowym, ugotowanym oddzielnie według przepisu znajdującego się na opakowaniu.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (10)

Dolcevita-in-my-kitchen 16 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Jaka pyszna zupka i ta papryka fajnie wyglada jak kwiatki :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 11 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam takie kremowe zupki. Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 08 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszności! Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 07 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszna zupa <3 Idealna na zimę :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 07 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
ni ma jak pyszna warzywna zupa jesienia! Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz