Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem przygotowana w mgnieniu oka, z warzyw które akurat miałam pod ręką. Wyrazistości nadaje jej papryczka chili. Polecam taka zupkę na chłodniejsze, zimowe dni. Zupę podałam z makaronem ryżowym, toteż jest nie tylko smaczna i rozgrzewająca, ale także sycąca.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Warzywa (marchew, seler, cebulę, cukinię) myjemy, obieramy, kroimy w grubszą kostkę i wrzucamy do garnka. Dodajemy różyczki kalafiora. Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości (40- 45 minut). Po tym czasie warzywa blendujemy, jeżeli zupa jest zbyt gęsta możemy dolać trochę wody. Zupę doprawiamy do smaku odrobiną chili, solą i mielonym czarnym pieprzem. Dodajemy 2- 3 łyżki śmietany. Całość gotujemy około 4- 5 minut. Zupę podajemy z makaronem ryżowym, ugotowanym oddzielnie według przepisu znajdującego się na opakowaniu. Smacznego.