Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W chłodne jesienne dni najlepiej smakują nam rozgrzewające zupy, dlatego mam idealny dla Was przepis. Danie jednogarnkowe z kurczakiem w aromatycznej przyprawie, dzięki której zupa jest pyszna i smaczna. Zupa jest prosta do przygotowania, zachęcam wszystkich.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8664
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10292
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 746
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8664
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10292
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 746
Składniki
1. Marchew, ziemniaki, pietruszki, selera obieram, kroję na mniejsze kawałki. Przekładam do garnka, zalewam wodą, solę i gotuję
2. Dynię obieram, kroję w kostkę i smażę na rozgrzanym oleju. Następnie przekładam do gotujących warzyw. Gotuję do chwili, kiedy warzywa będą miękkie. Po ugotowaniu studzę i blenduję blenderem. 3. Dodaję kostkę rosołową, doprawiam gałką muszkatołową, pieprzem, ewentualnie solą i gotuję do zagotowania.
4.Mięso kroję w kostkę, doprawiam przyprawą gyros i smażę na rozgrzanym oleju. Mięso przekładam do zupy.
5.Zupa gotowa, podajemy z Fetą lub śmietaną. 6. Smacznego.