Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W chłodne jesienne dni najlepiej smakują nam rozgrzewające zupy, dlatego mam idealny dla Was przepis. Danie jednogarnkowe z kurczakiem w aromatycznej przyprawie, dzięki której zupa jest pyszna i smaczna. Zupa jest prosta do przygotowania, zachęcam wszystkich.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3511
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 238
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3511
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 238
Składniki
1. Marchew, ziemniaki, pietruszki, selera obieram, kroję na mniejsze kawałki. Przekładam do garnka, zalewam wodą, solę i gotuję
2. Dynię obieram, kroję w kostkę i smażę na rozgrzanym oleju. Następnie przekładam do gotujących warzyw. Gotuję do chwili, kiedy warzywa będą miękkie. Po ugotowaniu studzę i blenduję blenderem. 3. Dodaję kostkę rosołową, doprawiam gałką muszkatołową, pieprzem, ewentualnie solą i gotuję do zagotowania.
4.Mięso kroję w kostkę, doprawiam przyprawą gyros i smażę na rozgrzanym oleju. Mięso przekładam do zupy.
5.Zupa gotowa, podajemy z Fetą lub śmietaną. 6. Smacznego.