Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W chłodne jesienne dni najlepiej smakują nam rozgrzewające zupy, dlatego mam idealny dla Was przepis. Danie jednogarnkowe z kurczakiem w aromatycznej przyprawie, dzięki której zupa jest pyszna i smaczna. Zupa jest prosta do przygotowania, zachęcam wszystkich.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 895
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4527
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1149
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 512
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 895
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4527
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1149
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 512
Składniki
1. Marchew, ziemniaki, pietruszki, selera obieram, kroję na mniejsze kawałki. Przekładam do garnka, zalewam wodą, solę i gotuję
2. Dynię obieram, kroję w kostkę i smażę na rozgrzanym oleju. Następnie przekładam do gotujących warzyw. Gotuję do chwili, kiedy warzywa będą miękkie. Po ugotowaniu studzę i blenduję blenderem. 3. Dodaję kostkę rosołową, doprawiam gałką muszkatołową, pieprzem, ewentualnie solą i gotuję do zagotowania.
4.Mięso kroję w kostkę, doprawiam przyprawą gyros i smażę na rozgrzanym oleju. Mięso przekładam do zupy.
5.Zupa gotowa, podajemy z Fetą lub śmietaną. 6. Smacznego.