Do góry

Zupy Przepis na:

Rozgrzewająca zupa z soczewicy

Rozgrzewająca zupa z soczewicy

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 110

Dodano:

Odsłon: 691

Zdrowo, smacznie i szybko. W ostatnim czasie tyle się mówi o szkodliwym działaniu mięsa, więc czemu nie zastąpić go soczewicą, która jest doskonałym źródłem białka.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przepłukaną soczewicę i warzywa. Całość przerzucić do garnka z ciepłą wodą, dodać majeranek. Gotować przez około 20 minut, do rozgotowania soczewicy.

  2. W czasie gotowania pokroić w małą kosteczkę cebulę. Następnie na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, po czym podsmażyć na nim cebulę.

  3. Po upływie ok. 20 minut wrzucić do zupy pozostałe przyprawy oraz podsmażoną cebulę. Gotować jeszcze przez ok. 5 min.

  4. Zupę przelać do miseczek, na wierzchu posypać kukurydzą oraz przyozdobić śmietaną.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń