Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowo, smacznie i szybko. W ostatnim czasie tyle się mówi o szkodliwym działaniu mięsa, więc czemu nie zastąpić go soczewicą, która jest doskonałym źródłem białka.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1467
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1189
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1321
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1467
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1189
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1321
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 972
Składniki
Przepłukaną soczewicę i warzywa. Całość przerzucić do garnka z ciepłą wodą, dodać majeranek. Gotować przez około 20 minut, do rozgotowania soczewicy.
W czasie gotowania pokroić w małą kosteczkę cebulę. Następnie na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, po czym podsmażyć na nim cebulę.
Po upływie ok. 20 minut wrzucić do zupy pozostałe przyprawy oraz podsmażoną cebulę. Gotować jeszcze przez ok. 5 min.
Zupę przelać do miseczek, na wierzchu posypać kukurydzą oraz przyozdobić śmietaną. Smacznego :)