Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z bogactwem warzyw , mięsem i tortellini może być daniem jednogarnkowym.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35679
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1199
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35679
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1199
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
        
        
                Składniki
Mięso doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. W rondelku rozgrzać trochę oleju wrzucić czosnek chwilę smażyć , dodać mięso i dalej smażyć. Warzywa obrać , pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać trochę oleju , wrzucić warzywa, doprawić solą i pieprzem, dodać liść laurowy, ziele angielskie , rozmaryn, tymianek, dusić 10 minut. Do warzyw dodać podsmażone mięso, zalać 1 litrem gotowanej gorącej wody, doprawić solą , całość gotować 20 minut.
Gdy gotuję się zupa ugotować tortellini zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do gotującej się zupy dodać przecier pomidorowy , doprawić śmietaną , gotować 3 minuty, na koniec doprawić pieprzem i bazylią. Do talerza włożyć porcję tortellini i zalać gorącą zupą.