Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z bogactwem warzyw , mięsem i tortellini może być daniem jednogarnkowym.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11877
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16163
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5131
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11877
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16163
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5131
Składniki
Mięso doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. W rondelku rozgrzać trochę oleju wrzucić czosnek chwilę smażyć , dodać mięso i dalej smażyć. Warzywa obrać , pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać trochę oleju , wrzucić warzywa, doprawić solą i pieprzem, dodać liść laurowy, ziele angielskie , rozmaryn, tymianek, dusić 10 minut. Do warzyw dodać podsmażone mięso, zalać 1 litrem gotowanej gorącej wody, doprawić solą , całość gotować 20 minut.
Gdy gotuję się zupa ugotować tortellini zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do gotującej się zupy dodać przecier pomidorowy , doprawić śmietaną , gotować 3 minuty, na koniec doprawić pieprzem i bazylią. Do talerza włożyć porcję tortellini i zalać gorącą zupą.