Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z bogactwem warzyw , mięsem i tortellini może być daniem jednogarnkowym.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5854
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9685
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 311
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5854
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9685
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 311
Składniki
Mięso doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. W rondelku rozgrzać trochę oleju wrzucić czosnek chwilę smażyć , dodać mięso i dalej smażyć. Warzywa obrać , pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać trochę oleju , wrzucić warzywa, doprawić solą i pieprzem, dodać liść laurowy, ziele angielskie , rozmaryn, tymianek, dusić 10 minut. Do warzyw dodać podsmażone mięso, zalać 1 litrem gotowanej gorącej wody, doprawić solą , całość gotować 20 minut.
Gdy gotuję się zupa ugotować tortellini zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do gotującej się zupy dodać przecier pomidorowy , doprawić śmietaną , gotować 3 minuty, na koniec doprawić pieprzem i bazylią. Do talerza włożyć porcję tortellini i zalać gorącą zupą.