Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5698
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8903
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7979
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5478
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5698
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8903
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7979
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5478
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na złoto na maśle. Jajka roztrzepać i dodać do masy mięsnej,dodać cebulę i doprawić solą i pieprzem,dosypać 3 łyżki bułki tartej i wyrobić. Podzieli na niewielkie kuleczki (wielkość orzecha włoskiego),i każdy obtaczać w mące i układać na deseczce.
W garnku roztopić 1 łyżkę masła,wrzucić posiekaną cebulę. Białą część pora pokroić w plasterki i dodać do cebuli. Podsmażyć. Zalać wodą i zagotować. Dodać ser,przyprawić solą i pieprzem. Podgrzewać tak długo,aż ser się rozpuści. Zmiksować. Do zupy delikatnie włożyć pulpeciki i gotować 20 minut.
Zupę można podawać z ugotowanym makaronem lub ryżem.