Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 212
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 212
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na złoto na maśle. Jajka roztrzepać i dodać do masy mięsnej,dodać cebulę i doprawić solą i pieprzem,dosypać 3 łyżki bułki tartej i wyrobić. Podzieli na niewielkie kuleczki (wielkość orzecha włoskiego),i każdy obtaczać w mące i układać na deseczce.
W garnku roztopić 1 łyżkę masła,wrzucić posiekaną cebulę. Białą część pora pokroić w plasterki i dodać do cebuli. Podsmażyć. Zalać wodą i zagotować. Dodać ser,przyprawić solą i pieprzem. Podgrzewać tak długo,aż ser się rozpuści. Zmiksować. Do zupy delikatnie włożyć pulpeciki i gotować 20 minut.
Zupę można podawać z ugotowanym makaronem lub ryżem.