Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowa zupa z boczkiem"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Ziemniaki, por i seler obierz, umyj, włóż do garnka, zalej 1,5 l wody. Gotuj 30 minut. Boczek pokrój w kostkę, mocno podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj do wywaru boczek i pokrojone serki. Gotuj 10 minut.
Śmietanę zahartuj gorącym wywarem, dodaj do zupy. Całość przypraw solą i gałką muszkatołową, zmiksuj blenderem. Zupę w miseczkach udekoruj kukurydzą, paskami z papryki i szczypiorem.
Czas: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień