Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 469
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16703
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 392
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 469
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16703
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 392
Składniki
Wykonanie: Soczewicę namoczyć przez noc. Cebulę drobno posiekać, marchewkę i jabłka pokroić w słupki lub kostkę i skropić sokiem z cytryny. W rondlu rozgrzać olej i zeszklić cebulę, dodać marchew i jabłka i mieszając smażyć przez 2-3 minuty. Dodać soczewicę, wymieszać i podsmażyć przez 2 minuty. Wlać bulion, przyprawić do smaku. Curry wymieszać ze śmietanką, wlać do rondla, dokładnie wymieszać, przykryć i gotować na małym ogniu aż soczewica będzie miękka. Podawać z pieczywem.