Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6165
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154797
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1033
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 460
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6165
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154797
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1033
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 460
Składniki
Wykonanie: Soczewicę namoczyć przez noc. Cebulę drobno posiekać, marchewkę i jabłka pokroić w słupki lub kostkę i skropić sokiem z cytryny. W rondlu rozgrzać olej i zeszklić cebulę, dodać marchew i jabłka i mieszając smażyć przez 2-3 minuty. Dodać soczewicę, wymieszać i podsmażyć przez 2 minuty. Wlać bulion, przyprawić do smaku. Curry wymieszać ze śmietanką, wlać do rondla, dokładnie wymieszać, przykryć i gotować na małym ogniu aż soczewica będzie miękka. Podawać z pieczywem.