Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle aromatyczna, niezwykle smaczna hiszpańska zupa czosnkowa.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10722
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6171
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13062
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4814
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10722
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6171
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13062
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4814
Składniki
Oliwę rozgrzewamy w rondlu, wrzucamy ząbki czosnku, podsmażamy kilka minut (aż stanie się szklisty), wyławiamy i odkładamy na talerzyk. Na tej samej oliwie podsmażamy pokrojony i oprószony papryką, chleb ( aż stanie się złoty ). Następnie zalewamy gorącym bulionem, gotujemy 10 min, zestawiamy z ognia, dodajemy roztrzepane ( widelcem ) jajka, podsmażony czosnek, dokładnie mieszamy. Studzimy, miksujemy na krem i ponownie zagotowujemy. Podajemy gorącą.