Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszła wiosna i czas na pyszną i ulubioną moją zupę czyli szczawiową. Jest prosta do wykonania ale smak powala na kolana.
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 297
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25659
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 297
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25659
Składniki
Gotujemy 2 litry wody i dodajemy żeberka wędzone oraz marchew. Gotujemy wywar aż mięso będzie miękkie. Następnie myjemy szczaw. Rozpuszczamy na patelni masło i dodajemy szczaw. Dusimy kilka minut pod przykryciem a następnie dodajemy do wywaru. Mieszamy żółtka oraz śmietanę. Ostrożnie wlewamy do zupy, aby śmietana się nie zważyła. Zagotowujemy. Dodajemy przyprawy do smaku. Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami i posypujemy zieloną pietruszką.