Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszła wiosna i czas na pyszną i ulubioną moją zupę czyli szczawiową. Jest prosta do wykonania ale smak powala na kolana.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 211
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 211
Składniki
Gotujemy 2 litry wody i dodajemy żeberka wędzone oraz marchew. Gotujemy wywar aż mięso będzie miękkie. Następnie myjemy szczaw. Rozpuszczamy na patelni masło i dodajemy szczaw. Dusimy kilka minut pod przykryciem a następnie dodajemy do wywaru. Mieszamy żółtka oraz śmietanę. Ostrożnie wlewamy do zupy, aby śmietana się nie zważyła. Zagotowujemy. Dodajemy przyprawy do smaku. Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami i posypujemy zieloną pietruszką.