Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszła wiosna i czas na pyszną i ulubioną moją zupę czyli szczawiową. Jest prosta do wykonania ale smak powala na kolana.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 240
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27203
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 240
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27203
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Gotujemy 2 litry wody i dodajemy żeberka wędzone oraz marchew. Gotujemy wywar aż mięso będzie miękkie. Następnie myjemy szczaw. Rozpuszczamy na patelni masło i dodajemy szczaw. Dusimy kilka minut pod przykryciem a następnie dodajemy do wywaru. Mieszamy żółtka oraz śmietanę. Ostrożnie wlewamy do zupy, aby śmietana się nie zważyła. Zagotowujemy. Dodajemy przyprawy do smaku. Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami i posypujemy zieloną pietruszką.