Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2989
Dodano: 14.05.2016
Odsłon: 6752
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Marchew i pietruszkę obrać pokroić
w plasterki.
Ziemniaki zalać bulionem. Gdy zaczną się gotować dodać pokrojone warzywa, liść laurowy i ziele angielskie.
Szczaw umyc przebrać, sparzyć wrzątkiem nastepnie przelać zimną wodą i posiekać.
Gdy ziemniaki i warzywa będą miekkie dodać wegete. Następnie wrzucić szczaw i kostkę rosołowa. Gdy zupa nabierze smaku szczawiu doprawić pieprzem i ewentulanie solą do smaku.
Śmietanę rozmieszac w odrobienie odlanej zupy i dodać do całości.
Gdy się zagotuje wsypać po troszku suszonego kopru i pietruszki.
Podawać z ugotowanym jajkiem na twardo.
Życzę smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 16 maja 2016Zgłoś do usunięcia
Szczawiowa ze świeżego szczawiu przypomina mi zaraz moje dziecinstwo... Dziękuję Ci za to wspomnienie... Odpowiedzi: 1 ▼5 Kto głosował? | Odpowiedz