Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy przywiozę świeży szczaw Cześć przekładam do sloikow natomiast nie ma innej możliwości aby tego dnia nie zrobić przepysznej zupy.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1641
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17867
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1925
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1641
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17867
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1925
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Marchew i pietruszkę obrać pokroić w plasterki. Ziemniaki zalać bulionem. Gdy zaczną się gotować dodać pokrojone warzywa, liść laurowy i ziele angielskie. Szczaw umyc przebrać, sparzyć wrzątkiem nastepnie przelać zimną wodą i posiekać. Gdy ziemniaki i warzywa będą miekkie dodać wegete. Następnie wrzucić szczaw i kostkę rosołowa. Gdy zupa nabierze smaku szczawiu doprawić pieprzem i ewentulanie solą do smaku. Śmietanę rozmieszac w odrobienie odlanej zupy i dodać do całości. Gdy się zagotuje wsypać po troszku suszonego kopru i pietruszki. Podawać z ugotowanym jajkiem na twardo. Życzę smacznego