Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek w trochę innym wydaniu.
Plaster schabu z tłuszczykiem i kością.
Odsłon: 56
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 376
Gniazda, pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie – to alternatywne nazwy niesam...
Odsłon: 2809
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 642
Plaster schabu z tłuszczykiem i kością.
Odsłon: 56
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 376
Gniazda, pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie – to alternatywne nazwy niesam...
Odsłon: 2809
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 642
Składniki
Obierz ziemniaki i pokrój w kostkę. Zagotuj 0,9 litra osolonej delikatnie wody i włóż ziemniaki oraz ziele angielskie. W trakcie kiedy ziemniaki się gotują pokrój cebulę w piórka, boczek w kostkę a pieczarki w talarki. Podsmaż je na patelni, dodaj sól i pieprz a następnie wrzuć do gotujących się ziemniaków. Żurek rozprowadź w 600 ml zimnej wody , wymieszaj i dodaj do gotującej się zupy. Dodaj majeranek i jeśli potrzeba sól i pieprz. Żur podawaj z ugotowanym na twardo jajkiem.