Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek w trochę innym wydaniu.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 103
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 48
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 53
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2863
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 103
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 48
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 53
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2863
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Składniki
Obierz ziemniaki i pokrój w kostkę. Zagotuj 0,9 litra osolonej delikatnie wody i włóż ziemniaki oraz ziele angielskie. W trakcie kiedy ziemniaki się gotują pokrój cebulę w piórka, boczek w kostkę a pieczarki w talarki. Podsmaż je na patelni, dodaj sól i pieprz a następnie wrzuć do gotujących się ziemniaków. Żurek rozprowadź w 600 ml zimnej wody , wymieszaj i dodaj do gotującej się zupy. Dodaj majeranek i jeśli potrzeba sól i pieprz. Żur podawaj z ugotowanym na twardo jajkiem.