Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęściej gotuje się je zwyczajnie w wodzie... i właśnie ta woda jest bazą do mojej zupy. :)
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 144
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 41
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 202
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 144
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 41
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 202
Składniki
Wodę, która zostaje nam po ugotowanych szparagach zagotować.
W misce wymieszać śmietanę z mąką pszenną, zahartować gorącą wodą i wlać do wody szybko mieszając. Całość zagotować.
Doprawić pieprzem i gałką muszkatołową, ewentualnie dosolić (chociaż szparagi solimy, więc woda jest już słona).
Tuż przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego !!!