Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęściej gotuje się je zwyczajnie w wodzie... i właśnie ta woda jest bazą do mojej zupy. :)
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 368
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 471
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 368
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 471
Składniki
Wodę, która zostaje nam po ugotowanych szparagach zagotować.
W misce wymieszać śmietanę z mąką pszenną, zahartować gorącą wodą i wlać do wody szybko mieszając. Całość zagotować.
Doprawić pieprzem i gałką muszkatołową, ewentualnie dosolić (chociaż szparagi solimy, więc woda jest już słona).
Tuż przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego !!!