Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa którą zrobicie w 30 minut. Lekka, aksamitna, zdrowa. Trzeba cieszyć się szparagi póki jeszcze są. Tym razem wersja z krewetkami które uwielbiam. Zupa na ostro bo taką lubię. Ale można oczywiście chili pominąć.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5377
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1726
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5273
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1773
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5377
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1726
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5273
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1773
Składniki
Szparagi obieram i kroję na kawałki, główki odkładam osobno. Cebulę i czosnek obieram i drobno kroję. Przesmażam na oleju rzepakowym. Ziemniaki obieram i kroję na kawałki, dodaję do cebuli razem ze szparagami. Główki dodam na końcu. Wlewam 750 ml wody i gotuję na wolnym ogniu 10 minut. Dodaję sól, pieprz, główki szparagów jeszcze 5 minut. Główki wyjmuję na talerz. Bedą do dekoracji. Do zupy dodaję mleczko kokosowe. Całość miksuję blenderem. Zupę podaję z papryczką chili, olejem ziołowym i krewetkami. Krewetki przekładam do miski, wlewam trzy łyżki oleju ziołowego, dodaję, sól, pieprz, bazylię, oregano i odstawiam na 30 minut do lodówki. Krewetki smażę po minucie z każdej strony na rozgrzanej patelni.