Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 764 Ocena: 5079
Dodano: 09.08.2019
Odsłon: 251
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso z kością oraz marchew pokrojoną dowolnie i gotować do miękkości mięsa na kościach.
Gdy mięso i marchew są już miękkie dodać ryż, doprawić do smaku ulubioną przyprawą, dodać ziela angielskie i liść laurowy, gotować do miękkości ryżu.
Następnie dodać majeranek oraz koncentrat pomidorowy, chwilę pogotować.
Pod koniec gotowania dodać pokrojoną natkę pietruszki oraz śmietankę do kawy, herbaty ( dałam go tylko dlatego że nie miałam śmietany ). Zagotować.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

slodkisentyment 09 sierpnia 2019Zgłoś do usunięcia
Pycha zupka :) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz