Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka - to mało powiedziane. Najszybsza na świecie! Szybciej to się tylko odgrzewa gotowy obiad w mikrofali, czego nikomu nie polecam! Pachnie przyprawami korzennymi i ma piękny, słoneczny kolor. Podczas jej gotowania wykorzystałam domowy koncentrat bulionowy w paście (https://smaker.pl/przepis-domowy-koncentrat-bulionowy,121027,hajduczek-naturalnie.html), ale można także użyć kostek rosołowych.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4174
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11441
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6545
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5495
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13576
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5365
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4174
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11441
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6545
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5495
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13576
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5365
Składniki
Cebulę i czosnek obrać i posiekać drobno. W odpowiednio dużym garnku rozgrzać olej kokosowy i poddusić cebulę oraz czosnek. W tym czasie zagotować wodę, na przykład w czajniku.
Opłukać i osączyć na sicie soczewicę, odstawić na bok.
Do garnka z podsmażonymi warzywami dodać pieprz, curry, liście laurowe, imbir i płatki chilli, podsmażyć całość przez kilkadziesiąt sekund.
Dorzucić kurkumę i jeszcze ogrzewać przez chwilę.
Teraz do garnka dodać opłukaną soczewicę, gorącą wodę i pastę bulionową (lub kostki), zamieszać. Garnek przykryć i doprowadzić zawartość do wrzenia. Zmniejszyć płomień, gotować do miękkości soczewicy, czyli około 15 minut.
Pod koniec gotowania sprawdzić, czy nie trzeba dodać soli, doprawić. Dodać mleko kokosowe i ponownie zagotować.
Do gotowej zupy wrzucić posiekaną natkę. Rozlać do miseczek i serwować. Smacznego!