Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szybka zupa z zielonego groszku z boczkiem"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 56
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 56
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Groszek rozmrozić, najlepiej na sitku. Cebulę obrać, drobno posiekać i przesmażyć na lekko rozgrzanym maśle. Kiedy cebula będzie rumiana, wrzucić rozmrożony groszek i zalać wywarem. Gotować 10 minut.
Bagietkę pokroić w kostkę lub na kromeczki, podpiec. Zupę lekko przestudzić i zmiksować. Ponownie zagotować, dodać do zupy przesmażony boczek, doprowadzić do wrzenia, jeśli trzeba, doprawić. Podawać z bagietką.
Zupa z zielonego groszku doskonale smakuje doprawiona tymiankiem, odrobiną mięty i sokiem z cytryny.
ok. 25 minut.Źródło: Twoje Imperium