Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny domowy rosołek na szybko.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11926
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16336
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5228
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11926
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16336
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5228
Składniki
Udka z kurczaka porządnie myjemy, w dużym garnku zalewamy zimną wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny i ja dodałam dwie kostki rosołowe.
Czekamy aż, udka zaczną się gotować, gotujemy aż będą miękkie. W razie konieczności usuwamy szumowiny łyżką cedzakową. Gdy udka będą miękkie dodajemy obraną włoszczyznę, i gotujemy do miękkości.
Na koniec doprawiamy do smaku maggi, solą i pieprzem. SMACZNEGO ! :)