Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27037
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27037
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Kurczaka kroimy w kostke, czosnek i imbir obieramy i scieramy na malych oczkach. Paryczke chilli oczyszczamy z nasion i siekamy drobno.
Na odrobinie oleju podsmazamy czosnek, imbir i chilli i po chwili dorzucamy kurczaka. Jesli mamy swieze lub mrozone krewetki to wrzucamy na patelnie teraz. Podsmazamy chwilke i zalewamy 750 ml wody i dwoma kostkami bulionowymi.
Nastepnie obieramy i kroimy marchewke w slupki i dodajemy do zupy. Gotujemy ok 10-15 minut az marchewka bedzie prawie miekka.
Dodajemy odsaczona kukurydze z puszki, krewetki (ja mialam w zalewie, wiec nie wymagaly podsmazania) i mleko kokosowe. Doprowadzamy do wrzenia, jednak nie wymaga juz gotowania. Doprawiamy sosem sojowym.
Podajemy z wczesniej przygotowanym (wg wskazan na opakowaniu) makaronem ryzowym i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :)