Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka egzotyczna zupka
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10701
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 211
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 187
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 758
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10701
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 211
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 187
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 758
Składniki
Kurczaka kroimy w kostke, czosnek i imbir obieramy i scieramy na malych oczkach. Paryczke chilli oczyszczamy z nasion i siekamy drobno.
Na odrobinie oleju podsmazamy czosnek, imbir i chilli i po chwili dorzucamy kurczaka. Jesli mamy swieze lub mrozone krewetki to wrzucamy na patelnie teraz. Podsmazamy chwilke i zalewamy 750 ml wody i dwoma kostkami bulionowymi.
Nastepnie obieramy i kroimy marchewke w slupki i dodajemy do zupy. Gotujemy ok 10-15 minut az marchewka bedzie prawie miekka.
Dodajemy odsaczona kukurydze z puszki, krewetki (ja mialam w zalewie, wiec nie wymagaly podsmazania) i mleko kokosowe. Doprowadzamy do wrzenia, jednak nie wymaga juz gotowania. Doprawiamy sosem sojowym.
Podajemy z wczesniej przygotowanym (wg wskazan na opakowaniu) makaronem ryzowym i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :)