Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 608
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 435
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1545
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 608
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 435
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1545
Składniki
Kurczaka kroimy w kostke, czosnek i imbir obieramy i scieramy na malych oczkach. Paryczke chilli oczyszczamy z nasion i siekamy drobno.
Na odrobinie oleju podsmazamy czosnek, imbir i chilli i po chwili dorzucamy kurczaka. Jesli mamy swieze lub mrozone krewetki to wrzucamy na patelnie teraz. Podsmazamy chwilke i zalewamy 750 ml wody i dwoma kostkami bulionowymi.
Nastepnie obieramy i kroimy marchewke w slupki i dodajemy do zupy. Gotujemy ok 10-15 minut az marchewka bedzie prawie miekka.
Dodajemy odsaczona kukurydze z puszki, krewetki (ja mialam w zalewie, wiec nie wymagaly podsmazania) i mleko kokosowe. Doprowadzamy do wrzenia, jednak nie wymaga juz gotowania. Doprawiamy sosem sojowym.
Podajemy z wczesniej przygotowanym (wg wskazan na opakowaniu) makaronem ryzowym i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :)