Do góry

Zupy Przepis na:

Tajska zupa Curry

Tajska zupa Curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 367

Dodano:

Odsłon: 1357

Rozgrzewająca i aromatyczna zupa, idealna na zimowe obiady. Zupa ta jest bardzo syta. Zapraszam po przepis:)

Składniki

  • Pół kg piersi
  • Pół kg kapusty pekińskiej
  • Papryka czerwona i żółta
  • 4 ząbki czosnku
  • Puszka kukurydzy
  • 1 duży pomidor
  • 1 średnia cukinia
  • 1 średnia pietruszka
  • 1 średnia marchewka
  • 1 czubata łyżka przyprawy curry zwykłej
  • 1 łyżeczka przyprawy curry czerwone
  • Kilka ziarenek ziela angielskiego
  • Makaron
  • 4 liście laurowe
  • Pieprz i sól do smaku.
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tajska zupa Curry

Przygotowanie

  1. Pierś z indyka, cukinię, paprykę i pomidora pokroiłam w kostkę, a kapustę pekińską w paski.
    Marchewkę i pietruszkę starłam na tarce o grubych oczkach.
    Wszystko przełożyłam do garnka i zalałam wodą.
    Dodałam czosnek, kukurydzę, pastę curry, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól i gotowałam przez 30 minut.
    15 minut przed końcem gotowania wstawiłam w osobnym garnuszku makaron.
    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

https://pigulagotuje.blogspot.com/2018/01/tajska-zupa-curry.html

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 03 stycznia 2018 Czy siostra zrobiła może trochę więcej, bo chętnie piszę się na nią jutro xD Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 03 stycznia 2018 Pyszna zupa,w sam raz na dzisiejszą ponurą pogodę.Dodatek curry super podkręca smak i właściwości zdrowotne :) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń