Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, która „robi się” sama ;)
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35755
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2680
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 470
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 637
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1034
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 138
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35755
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2680
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 470
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 637
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1034
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 138
Składniki
W dużym garnku, o grubym dnie, rozgrzewamy olej i smażymy przez jedną minutę cebulę i czosnek.
Dodajmy imbir, trawę cytrynową i kolendrę, smażymy kolejną minutę. Dodajemy dynię i dusimy na małym ogniu przez 4-5 minut, intensywnie mieszając, aby nie przypalić przypraw.
Całość zalewamy bulionem i gotujemy około 30 minut. Zdejmujemy z ognia, blendujemy lub miksujemy.
Ponownie stawiamy na ogniu, dodajemy mleko kokosowe. Gotujemy 5 minut i zdejmujemy z ognia. Podajemy z kleksem mleka kokosowego, chili i kolendrą.