Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, która „robi się” sama ;)
W dużym garnku, o grubym dnie, rozgrzewamy olej i smażymy przez jedną minutę cebulę i czosnek.
Dodajmy imbir, trawę cytrynową i kolendrę, smażymy kolejną minutę. Dodajemy dynię i dusimy na małym ogniu przez 4-5 minut, intensywnie mieszając, aby nie przypalić przypraw.
Całość zalewamy bulionem i gotujemy około 30 minut. Zdejmujemy z ognia, blendujemy lub miksujemy.
Ponownie stawiamy na ogniu, dodajemy mleko kokosowe. Gotujemy 5 minut i zdejmujemy z ognia. Podajemy z kleksem mleka kokosowego, chili i kolendrą.
Potrawy kuchni tajskiej są pikantne i aromatyczne. Dominują w niej m.in. past...
Odsłon: 3381
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 93
Jest to bardzo szybka sałatka wdzięczna do zrobienia oraz bardzo smaczna i pa...
Odsłon: 132
Zapraszam na krokieciki z pieczarkami i serem. Zrobiłam je w trochę inny spos...
Odsłon: 160
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 52
Szybkie i proste ciasto ucierane na każdą okazję. Na proszku, z odrobiną olej...
Odsłon: 54
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 93
Jest to bardzo szybka sałatka wdzięczna do zrobienia oraz bardzo smaczna i pa...
Odsłon: 132
Zapraszam na krokieciki z pieczarkami i serem. Zrobiłam je w trochę inny spos...
Odsłon: 160
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 52
Szybkie i proste ciasto ucierane na każdą okazję. Na proszku, z odrobiną olej...
Odsłon: 54
Składniki
W dużym garnku, o grubym dnie, rozgrzewamy olej i smażymy przez jedną minutę cebulę i czosnek.
Dodajmy imbir, trawę cytrynową i kolendrę, smażymy kolejną minutę. Dodajemy dynię i dusimy na małym ogniu przez 4-5 minut, intensywnie mieszając, aby nie przypalić przypraw.
Całość zalewamy bulionem i gotujemy około 30 minut. Zdejmujemy z ognia, blendujemy lub miksujemy.
Ponownie stawiamy na ogniu, dodajemy mleko kokosowe. Gotujemy 5 minut i zdejmujemy z ognia. Podajemy z kleksem mleka kokosowego, chili i kolendrą.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa ogórkowa krem z chipsami boczkowymi
Zupy
Zupa grochowa na kościach żeberkowych wędzonych
Zupy
Kapuśniak z młodej kapusty. Sycąca wiosenna zupa
Zupy
Zupa krem z pieczonych buraków
Zupa ogórkowa krem z chipsami boczkowymi
Delikatna w smaku , aromatyczna, wzbogacona chipsami - pokochają wszyscy.
Odsłon: 43
Zupa grochowa na kościach żeberkowych wędzonych
Mam dziś dla was propozycję na pyszną zupę grochową z zapalaną mąką na wędzon...
Odsłon: 110