Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, która „robi się” sama ;)
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 498
Słodkie tosty, robię je gdy chcę dodać słodki dodatek do śniadania lub kawy....
Odsłon: 156
Knedle to danie szybkie i łatwe w wykonaniu. Pomimo swej kaloryczności są dan...
Odsłon: 296
Faszerowana papryka to jedno z tych dań, które łączą w sobie wyjątkowy smak,...
Odsłon: 163
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub des...
Odsłon: 3885
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 498
Słodkie tosty, robię je gdy chcę dodać słodki dodatek do śniadania lub kawy....
Odsłon: 156
Knedle to danie szybkie i łatwe w wykonaniu. Pomimo swej kaloryczności są dan...
Odsłon: 296
Faszerowana papryka to jedno z tych dań, które łączą w sobie wyjątkowy smak,...
Odsłon: 163
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub des...
Odsłon: 3885
Składniki
W dużym garnku, o grubym dnie, rozgrzewamy olej i smażymy przez jedną minutę cebulę i czosnek.
Dodajmy imbir, trawę cytrynową i kolendrę, smażymy kolejną minutę. Dodajemy dynię i dusimy na małym ogniu przez 4-5 minut, intensywnie mieszając, aby nie przypalić przypraw.
Całość zalewamy bulionem i gotujemy około 30 minut. Zdejmujemy z ognia, blendujemy lub miksujemy.
Ponownie stawiamy na ogniu, dodajemy mleko kokosowe. Gotujemy 5 minut i zdejmujemy z ognia. Podajemy z kleksem mleka kokosowego, chili i kolendrą.