Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, która „robi się” sama ;)
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 129
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104477
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 330
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9016
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 129
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104477
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 330
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9016
Składniki
W dużym garnku, o grubym dnie, rozgrzewamy olej i smażymy przez jedną minutę cebulę i czosnek.
Dodajmy imbir, trawę cytrynową i kolendrę, smażymy kolejną minutę. Dodajemy dynię i dusimy na małym ogniu przez 4-5 minut, intensywnie mieszając, aby nie przypalić przypraw.
Całość zalewamy bulionem i gotujemy około 30 minut. Zdejmujemy z ognia, blendujemy lub miksujemy.
Ponownie stawiamy na ogniu, dodajemy mleko kokosowe. Gotujemy 5 minut i zdejmujemy z ognia. Podajemy z kleksem mleka kokosowego, chili i kolendrą.