Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4165
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 651
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17375
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3237
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 207
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4165
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 651
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17375
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3237
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 207
Składniki
Wszystko opłukane i obrane dałam do garnka. Cebulę wcześniej opaliłam. Na razie nie dawałam natek. Od zagotowania całość pykała sobie na małym ogniu przez trzy godziny. Zrobiłam ciasto na lane kluski o konsystencji gęstej ale lejącej się śmietany. Wylałam je cienką stróżka na gotujący się osolony wrzątek, ciągle mieszając. Odcedziłam i przelałam zimną wodą. https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-kurkumowe-lane-kluski-w-rosole,160301,fafiatko.html Pod koniec gotowania rosół przecedziłam, dodałam lubczyku, doprawiłam solą. A po wyłączeniu ognia dodałam posiekaną natkę pietruszki. Mięso można wykorzystać jako farsz do pierogów czy pasztecików.
Smacznego :)