Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty krem czosnkowy idealny do grillowanego drobiu i mięs.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
Roztarłam czosnki z solą w moździerzu- ale z powodzeniem można użyć jednego dużego ząbka. Krem jest bardzo wyrazisty. Można przecisnąć go przez praskę.
Ubiłam białko na sztywno, dodałam czosnek i ubijając powoli wlewałam strużką olej. Niektórzy używają oliwy- ale jest zbyt dominująca. Pod koniec dolałam powoli sok z cytryny. W przepisie powinna być też łyżka wody dla białego koloru ale potem ona się wytrąca.
Krem jest lekki i puszysty i bardzo wyrazisty, idealny do dobrze doprawionych grillowanych mięs.
Smacznego :)