Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty krem czosnkowy idealny do grillowanego drobiu i mięs.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 436
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1006
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 102
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 436
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1006
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 102
Składniki
Roztarłam czosnki z solą w moździerzu- ale z powodzeniem można użyć jednego dużego ząbka. Krem jest bardzo wyrazisty. Można przecisnąć go przez praskę.
Ubiłam białko na sztywno, dodałam czosnek i ubijając powoli wlewałam strużką olej. Niektórzy używają oliwy- ale jest zbyt dominująca. Pod koniec dolałam powoli sok z cytryny. W przepisie powinna być też łyżka wody dla białego koloru ale potem ona się wytrąca.
Krem jest lekki i puszysty i bardzo wyrazisty, idealny do dobrze doprawionych grillowanych mięs.
Smacznego :)