Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty krem czosnkowy idealny do grillowanego drobiu i mięs.
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 53
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3584
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6771
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 53
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3584
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6771
Składniki
Roztarłam czosnki z solą w moździerzu- ale z powodzeniem można użyć jednego dużego ząbka. Krem jest bardzo wyrazisty. Można przecisnąć go przez praskę.
Ubiłam białko na sztywno, dodałam czosnek i ubijając powoli wlewałam strużką olej. Niektórzy używają oliwy- ale jest zbyt dominująca. Pod koniec dolałam powoli sok z cytryny. W przepisie powinna być też łyżka wody dla białego koloru ale potem ona się wytrąca.
Krem jest lekki i puszysty i bardzo wyrazisty, idealny do dobrze doprawionych grillowanych mięs.
Smacznego :)