Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tom Yum Gai – bardzo popularne danie w Tajlandii. Proste, łatwe i smaczne. Jak to bywa w kuchni tajskiej, wskazane proporcje przypraw, są jedynie orientacyjne, możecie eksperymentować z ich ilością. Bez zbędnych słów, przechodzimy do przepisu.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 892
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22984
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15398
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 892
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22984
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15398
Składniki
Grzyby kroimy w plasterki (jeśli używamy suszonych grzybów shitake, należy je wcześniej namoczyć), kurczaka kroimy w cienkie plastry o długości 2-3 cm.
Do garnka wrzucamy kurczaka, grzyby i pastę tom yum. Całość zalewamy bulionem. Gotujemy 15-18 minut, aż kurczak będzie miękki.
Zdejmujemy z ognia, podajemy z dymką.