Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tom Yum Gai – bardzo popularne danie w Tajlandii. Proste, łatwe i smaczne. Jak to bywa w kuchni tajskiej, wskazane proporcje przypraw, są jedynie orientacyjne, możecie eksperymentować z ich ilością. Bez zbędnych słów, przechodzimy do przepisu.
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13466
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 594
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2815
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13466
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 594
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2815
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
Grzyby kroimy w plasterki (jeśli używamy suszonych grzybów shitake, należy je wcześniej namoczyć), kurczaka kroimy w cienkie plastry o długości 2-3 cm.
Do garnka wrzucamy kurczaka, grzyby i pastę tom yum. Całość zalewamy bulionem. Gotujemy 15-18 minut, aż kurczak będzie miękki.
Zdejmujemy z ognia, podajemy z dymką.