Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, syta, prosta, ostra, rozgrzewająca i świetna na każdą imprezę.
Patelnia, garnek na ok. 2.5-3l,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5587
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1072
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12142
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5153
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1503
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5587
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1072
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12142
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5153
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1503
Składniki
Przepis dotyczy zupy gotowanej na tej konkretnej paście. Ta pasta "Tom Yum" jest dostępna w selgrosie i wystarcza na ok. 7-10 zup w zależności od preferencji. Do innych past "tom yum" należy dodać puszkę pomidorów i fix do potraw chińskich.
Pierś z kurczaka pokroić w paski lub kostkę, posypać curry i podsmażyć na małej ilości oleju - po podsmażeniu można przerzucić do garnka lub przesunąć robiąc miejsce na warzywa na patelni. Warzywa pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni po kurczaku, można posypać również przyprawą chińską. Po podsmażeniu wszystkich składników przerzucamy do garnka i zalewamy wodą ok. 1.5-2l.
Dodać cukier, kucharek i pastę "tom yum". Gotować całość ok. 10-15 min. Po tym czasie dodać mleko kokosowe, gotować ok. 10-15 min na bardzo małym ogniu ( do zagotowania). Można dodać 1-2 łyżki kwaśnej śmietany dla aksamitnego smaku. Podawać z ryżem lub drobnym makaronem.