Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, syta, prosta, ostra, rozgrzewająca i świetna na każdą imprezę.
Patelnia, garnek na ok. 2.5-3l,
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5015
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1890
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 50
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5015
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1890
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 50
Składniki
Przepis dotyczy zupy gotowanej na tej konkretnej paście. Ta pasta "Tom Yum" jest dostępna w selgrosie i wystarcza na ok. 7-10 zup w zależności od preferencji. Do innych past "tom yum" należy dodać puszkę pomidorów i fix do potraw chińskich.
Pierś z kurczaka pokroić w paski lub kostkę, posypać curry i podsmażyć na małej ilości oleju - po podsmażeniu można przerzucić do garnka lub przesunąć robiąc miejsce na warzywa na patelni. Warzywa pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni po kurczaku, można posypać również przyprawą chińską. Po podsmażeniu wszystkich składników przerzucamy do garnka i zalewamy wodą ok. 1.5-2l.
Dodać cukier, kucharek i pastę "tom yum". Gotować całość ok. 10-15 min. Po tym czasie dodać mleko kokosowe, gotować ok. 10-15 min na bardzo małym ogniu ( do zagotowania). Można dodać 1-2 łyżki kwaśnej śmietany dla aksamitnego smaku. Podawać z ryżem lub drobnym makaronem.