Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ulubiona zupa papy Wana"
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 441
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 159
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 441
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 159
Składniki
Rozgrzej olej i dodaj imbir w plasterkach, posiekany czosnek i dymkę oraz mięso pokrojone w kostkę. Przyrumień mięso i dodaj anyż, przyprawę „Pięć smaków”, cynamon i bulion wołowy. Zagotuj. Wlej wino, dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj na wolnym ogniu 1-2 godziny. Jeśli trzeba, uzupełniaj wodę.
Przelej zupę do czystego garnka, kiedy wołowina zmięknie. Wyrzuć imbir i czosnek. Mięso odłóż. Podgrzej bulion i kiedy będzie gorący, dodaj sosy: sojowy, rybny i ostrygowy. Spróbuj. Jeśli smak jest zbyt intensywny, rozcieńcz wodą.
Ugotuj makaron. Wrzuć do wrzątku i mieszaj, żeby rozdzielić nitki. Po 2-3 minutach odcedź i rozłóż do miseczek wraz z kapustą pekińską.
4. Rozłóż do naczyń mięso, zalej gorącym bulionem. Posyp pokrojoną dymką i podawaj.
Czas przygotowania: 130 minut, dla 2 osób.Źródło: Olivia