Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto ma dostęp do czosnku niedźwiedziego, teraz własnie powinien go wykorzystać w swojej kuchni na wiele różnych sposobów bo jest o tej porze najsmaczniejszy i najbardziej aromatyczny. Jest nie tylko zdrowy ale nadaje potrawom niepowtarzalnego smaku i aromatu. Najbardziej lubię pesto , które po przygotowaniu zamrażam w małych pojemnikach by cieszyć się jego smakiem zimą.
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 161
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 230
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4221
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8734
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 161
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 230
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4221
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8734
Składniki
Karkówkę pokroić w kostkę. Oprószyć przyprawami i odstawić na godzinę do lodówki. Usmażyć ją na smalcu lub oleju (lepszy smalec). Miękkie mięso wyjąć łyżką cedzakową a na tym samym tłuszczu zeszklić pokrojoną cebulę. Na klarowanym maśle przesmażyć pieczarki i obie papryki. Doprawić solą i pieprzem. Odparować nadmiar płynu. Zagotować bulion lub rosół, dodać usmażone mięso, cebulę, pieczarki i paprykę. Na końcu dodać odcedzony groszek z kukurydzą, koncentrat pomidorowy i pokrojony czosnek niedźwiedzi. Całość doprowadzić do wrzenia. Doprawić na ostro słodką papryką i pieprzem z solą. Przed podaniem, udekorować natką pietruszki.