Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto ma dostęp do czosnku niedźwiedziego, teraz własnie powinien go wykorzystać w swojej kuchni na wiele różnych sposobów bo jest o tej porze najsmaczniejszy i najbardziej aromatyczny. Jest nie tylko zdrowy ale nadaje potrawom niepowtarzalnego smaku i aromatu. Najbardziej lubię pesto , które po przygotowaniu zamrażam w małych pojemnikach by cieszyć się jego smakiem zimą.
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 105
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 361
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 193
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 154
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 105
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 361
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 193
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 154
Składniki
Karkówkę pokroić w kostkę. Oprószyć przyprawami i odstawić na godzinę do lodówki. Usmażyć ją na smalcu lub oleju (lepszy smalec). Miękkie mięso wyjąć łyżką cedzakową a na tym samym tłuszczu zeszklić pokrojoną cebulę. Na klarowanym maśle przesmażyć pieczarki i obie papryki. Doprawić solą i pieprzem. Odparować nadmiar płynu. Zagotować bulion lub rosół, dodać usmażone mięso, cebulę, pieczarki i paprykę. Na końcu dodać odcedzony groszek z kukurydzą, koncentrat pomidorowy i pokrojony czosnek niedźwiedzi. Całość doprowadzić do wrzenia. Doprawić na ostro słodką papryką i pieprzem z solą. Przed podaniem, udekorować natką pietruszki.