Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto ma dostęp do czosnku niedźwiedziego, teraz własnie powinien go wykorzystać w swojej kuchni na wiele różnych sposobów bo jest o tej porze najsmaczniejszy i najbardziej aromatyczny. Jest nie tylko zdrowy ale nadaje potrawom niepowtarzalnego smaku i aromatu. Najbardziej lubię pesto , które po przygotowaniu zamrażam w małych pojemnikach by cieszyć się jego smakiem zimą.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 248
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3616
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 248
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3616
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Karkówkę pokroić w kostkę. Oprószyć przyprawami i odstawić na godzinę do lodówki. Usmażyć ją na smalcu lub oleju (lepszy smalec). Miękkie mięso wyjąć łyżką cedzakową a na tym samym tłuszczu zeszklić pokrojoną cebulę. Na klarowanym maśle przesmażyć pieczarki i obie papryki. Doprawić solą i pieprzem. Odparować nadmiar płynu. Zagotować bulion lub rosół, dodać usmażone mięso, cebulę, pieczarki i paprykę. Na końcu dodać odcedzony groszek z kukurydzą, koncentrat pomidorowy i pokrojony czosnek niedźwiedzi. Całość doprowadzić do wrzenia. Doprawić na ostro słodką papryką i pieprzem z solą. Przed podaniem, udekorować natką pietruszki.