Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko kwaśna, lekko słodka i bardzo sycąca.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3061
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 133
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 58
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 69
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3061
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 133
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 58
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 69
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
Mieszamy mielone mięso, ryż, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko. Solimy i pieprzymy, następnie z otrzymanej masy formujemy niewielkie pulpety, które obtaczamy w mące i podsmażamy na patelni.
Paprykę kroimy paski, a pieczarki w zależności od wielkości na niewielkie części (ja użyłam małych pieczarek, które pokroiłam na ćwiartki). Dodajemy do bulionu razem z podsmażonymi wcześniej pulpecikami i gotujemy ok. 10 minut. W zależności od tego, czy chce się mieć zupę bardziej czy mniej gęstą, można ugotować ją w większej ilości bulionu, ta wychodzi raczej gęsta. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki ogórki konserwowe i gotujemy kolejne 15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy posiekaną natką pietruszki i tymiankiem.