Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko kwaśna, lekko słodka i bardzo sycąca.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5345
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5345
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Mieszamy mielone mięso, ryż, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko. Solimy i pieprzymy, następnie z otrzymanej masy formujemy niewielkie pulpety, które obtaczamy w mące i podsmażamy na patelni.
Paprykę kroimy paski, a pieczarki w zależności od wielkości na niewielkie części (ja użyłam małych pieczarek, które pokroiłam na ćwiartki). Dodajemy do bulionu razem z podsmażonymi wcześniej pulpecikami i gotujemy ok. 10 minut. W zależności od tego, czy chce się mieć zupę bardziej czy mniej gęstą, można ugotować ją w większej ilości bulionu, ta wychodzi raczej gęsta. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki ogórki konserwowe i gotujemy kolejne 15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy posiekaną natką pietruszki i tymiankiem.