Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piątek to mój ulubiony dzień jeżeli chodzi o cały tydzień. Myślę, że również i Wasz? Dlatego dzisiaj propozycja na postny obiad prosto z Azji i również dla wegan :) Obiecałem, więc coś przygotowałem :)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7965
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1304
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13748
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7965
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1304
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13748
Składniki
Do bulionu wrzucamy pokrojoną w słupki marchewkę, w krążki cukinię, pieczarki, czosnek i cebulę, serek tofu, słodką paprykę,curry, kurkumę, wyciśnięty sok z limonki, liście laurowe i ziela angielskie, a następnie gotujemy na wolnym ogniu, aż do momentu, gdy warzywa będą miękkie. W międzyczasie bawimy się z kokosem, wodę wraz z miąższem blendujemy na gładką masę, w ten sposób uzyskamy wiórki kokosowe :) Dodajemy je do zupy wraz z sosem sojowym i doprawiamy do smaku.Gotujemy makaron noodle według instrukcji na opakowaniu. Posypujemy z wierzchu świeżo posiekanym szczypiorkiem i zajadamy się ze smakiem :) Smacznego!