Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa i niedroga kremowa zupa.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 89
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1217
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 457
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15493
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 89
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1217
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 457
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15493
Składniki
Marchew, pietruszkę, ziemniaki i jabłko obieramy. Warzywa kroimy w drobną kostkę, jabłko w większą. Pora kroimy w plasterki. Wszystko przekładamy do garnka, zalewamy 1 litrem wody. Przykrywamy pokrywką, przyprawiamy majerankiem i gotujemy około 20 minut. Cebulę z czosnkiem siekamy, delikatnie przesmażamy na oleju i przekładamy do gotującej się zupy. Dodajemy tarty chrzan i gotujemy jeszcze około 10 minut. Dla lepszego koloru możemy dodać trochę kurkumy. Zupę zdejmujemy z ognia, miksujemy na krem, przyprawiamy solą i pieprzem. Chipsy. Buraki kroimy na cieniutkie plasterki. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i lekko skrapiamy olejem . Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem w 180 C około 18 minut. W połowie pieczenia obrócić buraki na drugą stronę. Zupę na talerzu posypujemy chipsami, odrobiną mielonego pieprzu, rozmarynem i czerwonym pieprzem.