Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ramen to danie kuchni japońskiej, które składa się z makaronu sojowego oraz bulionu, często z dodatkiem mięsa lub ryby. Jednak dzięki rosnącej popularności diety wegańskiej, coraz częściej można spotkać warianty tego dania bez składników odzwierzęcych. W tym przepisie przedstawiamy wersję wegańskiego ramen, która jest równie smaczna i pożywna, jak ta tradycyjna.
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 165
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 21
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 165
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 21
Składniki
1. Makaron sojowy ugotuj według przepisu na opakowaniu, a następnie odcedź i odstaw na bok. 2. Bulion warzywny przygotuj na bazie marchewek, cebuli, czosnku, papryki, selera i pora. Gotuj na małym ogniu przez około 30 minut. 3. Dodaj do bulionu pastę miso, cukier, imbir, chili i sos sojowy, a następnie gotuj przez kolejne 10 minut. 4. Do talerzy włóż po porcji ugotowanego makaronu sojowego, a następnie zalej bulionem. 5. Opcjonalnie, na wierzch możesz dodać kiełki fasoli mung i rzodkiewki oraz posiekaną natkę pietruszki.