Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ramen to danie kuchni japońskiej, które składa się z makaronu sojowego oraz bulionu, często z dodatkiem mięsa lub ryby. Jednak dzięki rosnącej popularności diety wegańskiej, coraz częściej można spotkać warianty tego dania bez składników odzwierzęcych. W tym przepisie przedstawiamy wersję wegańskiego ramen, która jest równie smaczna i pożywna, jak ta tradycyjna.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 57
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 65
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 302
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 57
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 65
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 302
Składniki
1. Makaron sojowy ugotuj według przepisu na opakowaniu, a następnie odcedź i odstaw na bok. 2. Bulion warzywny przygotuj na bazie marchewek, cebuli, czosnku, papryki, selera i pora. Gotuj na małym ogniu przez około 30 minut. 3. Dodaj do bulionu pastę miso, cukier, imbir, chili i sos sojowy, a następnie gotuj przez kolejne 10 minut. 4. Do talerzy włóż po porcji ugotowanego makaronu sojowego, a następnie zalej bulionem. 5. Opcjonalnie, na wierzch możesz dodać kiełki fasoli mung i rzodkiewki oraz posiekaną natkę pietruszki.