Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszonki warto jeść szczególnie jesienią, gdy spada odporność. Można na przykład przygotować pyszny wege kapuśniak. Przepis na zupę pochodzi z 526. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4061
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 963
Polecam.
Odsłon: 381
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4061
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 963
Polecam.
Odsłon: 381
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w osolonym wrzątku. W garnku roztopić masło i zeszklić na nim pokrojone w kostkę cebule. Pod koniec dorzucić posiekany czosnek.
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku i posiekać. Przełożyć do garnka. Wymieszać i podsmażyć. Zalać wodą lub wywarem jarzynowym. Przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim i kminkiem. Dorzucić śliwki suszone. Przykryć i gotować przez 45 minut.
Do zupy dodać ugotowane ziemniaki (wraz z wodą). Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Udekorować koperkiem.