Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszonki warto jeść szczególnie jesienią, gdy spada odporność. Można na przykład przygotować pyszny wege kapuśniak. Przepis na zupę pochodzi z 526. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Przepis dnia
Eleganckie danie do zrobienia w jednym garnku. Pierś z kurczaka duszona z cze...
Odsłon: 426
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 44
Nigdy nie byłam szczególną fanką makowców, jednak zapewniam, że tak przygotow...
Odsłon: 122
Bardzo smaczny łosoś w przyprawach, nie mdły, a bardzo aromatyczny.
Odsłon: 101
...z ogórkiem kiszonym. Polecam.
Odsłon: 205
Przepis dnia
Eleganckie danie do zrobienia w jednym garnku. Pierś z kurczaka duszona z cze...
Odsłon: 426
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 44
Nigdy nie byłam szczególną fanką makowców, jednak zapewniam, że tak przygotow...
Odsłon: 122
Bardzo smaczny łosoś w przyprawach, nie mdły, a bardzo aromatyczny.
Odsłon: 101
...z ogórkiem kiszonym. Polecam.
Odsłon: 205
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w osolonym wrzątku. W garnku roztopić masło i zeszklić na nim pokrojone w kostkę cebule. Pod koniec dorzucić posiekany czosnek.
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku i posiekać. Przełożyć do garnka. Wymieszać i podsmażyć. Zalać wodą lub wywarem jarzynowym. Przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim i kminkiem. Dorzucić śliwki suszone. Przykryć i gotować przez 45 minut.
Do zupy dodać ugotowane ziemniaki (wraz z wodą). Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Udekorować koperkiem.