Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycąca
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1257
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 626
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1359
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1257
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 626
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1359
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w niewielkie kosteczki. Paprykę mieszamy z mąką. W powstałej mieszance obtaczamy mięso. Podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Odstawiamy. W garnku gotujemy ok. 1 wody ( zależy jaką gęstośc chcemy uzyskac ). Dodajemy przyprawy ( kostka rosołowa , sól , pieprz ) Zupę węgierską Knorr rozrabiamy w ok. 1 szklance wody i dodajemy do wrzącego wywaru.
( w tym momencie możemy wsypać makaron łazanki lub też ugotować go całkiem osobno i dodać na sam koniec ). Gotujemy ok. 5 minut. Dodajemy kurczaka i gotujemy ok. 5-10 minut. Doprawiamy wg. uznania. Smacznego!