Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycąca
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 513
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10305
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13466
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2727
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 513
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10305
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13466
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2727
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w niewielkie kosteczki. Paprykę mieszamy z mąką. W powstałej mieszance obtaczamy mięso. Podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Odstawiamy. W garnku gotujemy ok. 1 wody ( zależy jaką gęstośc chcemy uzyskac ). Dodajemy przyprawy ( kostka rosołowa , sól , pieprz ) Zupę węgierską Knorr rozrabiamy w ok. 1 szklance wody i dodajemy do wrzącego wywaru.
( w tym momencie możemy wsypać makaron łazanki lub też ugotować go całkiem osobno i dodać na sam koniec ). Gotujemy ok. 5 minut. Dodajemy kurczaka i gotujemy ok. 5-10 minut. Doprawiamy wg. uznania. Smacznego!