Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa o niesamowitym smaku. połączenie mięsa i warzyw sprawia iz zupa jest bardzo sycąca i zaspokoi głód nawet największego łakomczucha;)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 193
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 72
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 103
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 193
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 72
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 103
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w grubą kostkę. Warzywa w zależności od rodzaju obierz, oczyść.
Marchewkę, pietruszkę i czosnek potnij w plasterki, a seler, cebulę i paprykę w słupki.
Ziemniaki pokrój w kostkę, zalej wodą i odstaw.
Mięso oprósz mąką ze wszystkich stron. W dużym garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć mięso, mieszając zrumień. Dołóż warzywa (oprócz ziemniaków).Smaż chwilę.
osyp słodką paprykę. Zalej wodą, dołóż ziarenka pieprzu, listki laurowe, czosnek. Gotuj pod przykryciem ok. 40 minut.
Ziemniaki odlej, wrzuć do garnka z mięsem i warzywami. Zupę gotuj, aż ziemniaki staną się miękkie. Przypraw do smaku do smaku.
Śmietanę połącz z koncentratem pomidorowym. Wymieszaj z kilkoma łyżkami zupy, następnie wlej do garnka. Zupę ponownie zagotuj.