Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa o niesamowitym smaku. połączenie mięsa i warzyw sprawia iz zupa jest bardzo sycąca i zaspokoi głód nawet największego łakomczucha;)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35875
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1255
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1777
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35875
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1255
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1777
        
        Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w grubą kostkę. Warzywa w zależności od rodzaju obierz, oczyść.
Marchewkę, pietruszkę i czosnek potnij w plasterki, a seler, cebulę i paprykę w słupki.
Ziemniaki pokrój w kostkę, zalej wodą i odstaw.
Mięso oprósz mąką ze wszystkich stron. W dużym garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć mięso, mieszając zrumień. Dołóż warzywa (oprócz ziemniaków).Smaż chwilę.
osyp słodką paprykę. Zalej wodą, dołóż ziarenka pieprzu, listki laurowe, czosnek. Gotuj pod przykryciem ok. 40 minut.
Ziemniaki odlej, wrzuć do garnka z mięsem i warzywami. Zupę gotuj, aż ziemniaki staną się miękkie. Przypraw do smaku do smaku.
Śmietanę połącz z koncentratem pomidorowym. Wymieszaj z kilkoma łyżkami zupy, następnie wlej do garnka. Zupę ponownie zagotuj.