Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 241
To pyszne, szybkie i łatwe ciasto idealnie nada się na smaczny deser.
Odsłon: 39
Jeśli nie wiesz co zrobić z czerstwym chlebem, zrób frytki. Jest to prosta pr...
Odsłon: 49
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 241
To pyszne, szybkie i łatwe ciasto idealnie nada się na smaczny deser.
Odsłon: 39
Jeśli nie wiesz co zrobić z czerstwym chlebem, zrób frytki. Jest to prosta pr...
Odsłon: 49
Składniki
Na Węgrzech używają ryb słodkowodnych, ja miałem pstrąga i ryby morskie - morszczuk, dorsz - ponieważ nie udało mi się zakupić słodkowodnych. Rybom obciąć łby, wykroić kręgosłupy i ogony, mięso pokroić na mniejsze kawałki i posolić. Do garnka wrzucić łby, płetwy, kręgosłupy, połowę z pokrojonych papryk, cebulę, pomidory, słodką paprykę, liść laurowy zalać 1l wody, dodać wino i gotować 1 godzinę. Wywar przecedzić przez sito i przelać z powrotem do garnka, dodać resztę wody, dodać mięso ryb i drugą połowę papryki, gotować przez 10 min, doprawić solą.