Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19764
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2902
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3996
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 648
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19764
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2902
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3996
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 648
Składniki
Na Węgrzech używają ryb słodkowodnych, ja miałem pstrąga i ryby morskie - morszczuk, dorsz - ponieważ nie udało mi się zakupić słodkowodnych. Rybom obciąć łby, wykroić kręgosłupy i ogony, mięso pokroić na mniejsze kawałki i posolić. Do garnka wrzucić łby, płetwy, kręgosłupy, połowę z pokrojonych papryk, cebulę, pomidory, słodką paprykę, liść laurowy zalać 1l wody, dodać wino i gotować 1 godzinę. Wywar przecedzić przez sito i przelać z powrotem do garnka, dodać resztę wody, dodać mięso ryb i drugą połowę papryki, gotować przez 10 min, doprawić solą.