Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 284
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1400
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 261
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 984
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 284
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1400
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 261
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 984
Składniki
Na Węgrzech używają ryb słodkowodnych, ja miałem pstrąga i ryby morskie - morszczuk, dorsz - ponieważ nie udało mi się zakupić słodkowodnych. Rybom obciąć łby, wykroić kręgosłupy i ogony, mięso pokroić na mniejsze kawałki i posolić. Do garnka wrzucić łby, płetwy, kręgosłupy, połowę z pokrojonych papryk, cebulę, pomidory, słodką paprykę, liść laurowy zalać 1l wody, dodać wino i gotować 1 godzinę. Wywar przecedzić przez sito i przelać z powrotem do garnka, dodać resztę wody, dodać mięso ryb i drugą połowę papryki, gotować przez 10 min, doprawić solą.