Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Węgierska zupa z papryką"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 440
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12940
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 96
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 440
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12940
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 96
Składniki
Łopatkę opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Cebule obierz, grubo posiekaj. W garnku rozgrzej olej, wrzuć cebule, mieszając, usmaż na szklisto. Dołóż pokrojone mięso. Podsmaż je na rumiano. Dodaj listki laurowe. Wlej gorący bulion. Przypraw ostrą papryką, tymiankiem, solą oraz pieprzem. Gotuj pod przykryciem około 40 minut.
W tym czasie papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki opłucz, osusz, pokrój w drobną kostkę. Pomidory sparz, obierz ze skórki, miąższ pokrój na kawałki. Papryki i pomidory dodaj do zupy 10 minut przed końcem gotowania. Na koniec zupę wymieszaj z koncentratem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Posyp posiekanym szczypiorkiem.Źródło: Tina