Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wielowarzywna zupa na bulionie"
Dziś mam dzień zmian w mieszkaniu więc na szybko przygotowałam smaczną zupkę...
Odsłon: 2599
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze skł...
Odsłon: 4629
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 3062
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 229
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze skł...
Odsłon: 4629
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 3062
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 229
Składniki
Kalafior oczyść, dobrze umyj, podziel na różyczki. Ziemniaki i marchewki obierz, opłucz. Marchewki pokrój w grube słupki, a ziemniaki - w kostkę. Pory oczyść, dobrze umyj, potnij w ukośne plasterki. W garnku rozgrzej olej.
Wrzuć przygotowane wcześniej warzywa. Mieszając, smaż je 3-4 minuty. Potem zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, następnie zmniejsz płomień i gotuj jeszcze ok. 15 minut.
Pod koniec gotowania zupę przypraw solą i pieprzem, a jeśli lubisz – także suszonymi włoskimi ziołami. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek. Posiekaj je. Gotową zupę posyp natką. Ew. udekoruj kleksem gęstej kwaśnej śmietany albo jogurtu bałkańskiego.Źródło: Tina
Przepisy Zupy
Zupy
Rosół z jajkami po gruzińsku
Zupy
Kartoflanka
Zupy
Zupa krem z białych szparagów z koperkiem
Zupy
Zupa naleśnikowa
Rosół z jajkami po gruzińsku
Co oczywiste, tradycyjny polski rosół jest bezapelacyjnym królem wszystkich z...
Odsłon: 1230
Kartoflanka
Moja dzisiejsza kartoflanka jest smaczna, prosta w przygotowaniu i trochę inn...
Odsłon: 749