Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wielowarzywna zupa na bulionie"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34098
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1248
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113559
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34098
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1248
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113559
Składniki
Kalafior oczyść, dobrze umyj, podziel na różyczki. Ziemniaki i marchewki obierz, opłucz. Marchewki pokrój w grube słupki, a ziemniaki - w kostkę. Pory oczyść, dobrze umyj, potnij w ukośne plasterki. W garnku rozgrzej olej.
Wrzuć przygotowane wcześniej warzywa. Mieszając, smaż je 3-4 minuty. Potem zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, następnie zmniejsz płomień i gotuj jeszcze ok. 15 minut.
Pod koniec gotowania zupę przypraw solą i pieprzem, a jeśli lubisz – także suszonymi włoskimi ziołami. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek. Posiekaj je. Gotową zupę posyp natką. Ew. udekoruj kleksem gęstej kwaśnej śmietany albo jogurtu bałkańskiego.Źródło: Tina