Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wielowarzywna zupa na bulionie"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 383
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 383
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Kalafior oczyść, dobrze umyj, podziel na różyczki. Ziemniaki i marchewki obierz, opłucz. Marchewki pokrój w grube słupki, a ziemniaki - w kostkę. Pory oczyść, dobrze umyj, potnij w ukośne plasterki. W garnku rozgrzej olej.
Wrzuć przygotowane wcześniej warzywa. Mieszając, smaż je 3-4 minuty. Potem zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, następnie zmniejsz płomień i gotuj jeszcze ok. 15 minut.
Pod koniec gotowania zupę przypraw solą i pieprzem, a jeśli lubisz – także suszonymi włoskimi ziołami. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek. Posiekaj je. Gotową zupę posyp natką. Ew. udekoruj kleksem gęstej kwaśnej śmietany albo jogurtu bałkańskiego.Źródło: Tina