Do góry

Zupy Przepis na:

Wielowarzywna zupa na bulionie

Wielowarzywna zupa na bulionie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Wielowarzywna zupa na bulionie"

Składniki

  • Składniki na 4 porcje 1 mały kalafior
  • po 50 dag młodej marchewki oraz ziemniaków
  • 2 średnie pory
  • 2 łyżki oleju
  • 1 litr bulionu warzywnego (domowego albo z kostki)
  • sól
  • pieprz
  • kilka gałązek natki pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kalafior oczyść, dobrze umyj, podziel na różyczki. Ziemniaki i marchewki obierz, opłucz. Marchewki pokrój w grube słupki, a ziemniaki - w kostkę. Pory oczyść, dobrze umyj, potnij w ukośne plasterki. W garnku rozgrzej olej.

  2. Wrzuć przygotowane wcześniej warzywa. Mieszając, smaż je 3-4 minuty. Potem zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, następnie zmniejsz płomień i gotuj jeszcze ok. 15 minut.

  3. Pod koniec gotowania zupę przypraw solą i pieprzem, a jeśli lubisz – także suszonymi włoskimi ziołami. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek. Posiekaj je. Gotową zupę posyp natką. Ew. udekoruj kleksem gęstej kwaśnej śmietany albo jogurtu bałkańskiego.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń