Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Archetyp kuchni wietnamskiej, dużo składników, ale efekt powalający.
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 935
Polecam.
Odsłon: 666
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 38
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 935
Polecam.
Odsłon: 666
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 38
Składniki
Cebulę oraz imbir przypalić nad ogniem, palnikiem gazowym kuchenki (ewentualnie podpiec na patelni).
Na osobnej patelni podgrzać przez 5 minut cynamon, nasiona kolendry, pieprz, anyż i kardamon. Podgrzanie przypraw uwolni ich zapach.
Wszystkie składniki bulionu włożyć do garnka i gotować przez 60 minut. Doprawić do smaku cukrem i sosem rybnym w razie potrzeby. Bulion odcedzić.
W między czasie ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i przełożyć do misek, w których podamy zupę. Makaron zalać bulionem.
Całość udekorować kawałkami kurczaka, listkami kolendry, chili, cebulą, dymką i limonką. Smacznego!