Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Archetyp kuchni wietnamskiej, dużo składników, ale efekt powalający.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 137
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1837
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14528
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19591
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 137
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1837
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14528
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19591
Składniki
Cebulę oraz imbir przypalić nad ogniem, palnikiem gazowym kuchenki (ewentualnie podpiec na patelni).
Na osobnej patelni podgrzać przez 5 minut cynamon, nasiona kolendry, pieprz, anyż i kardamon. Podgrzanie przypraw uwolni ich zapach.
Wszystkie składniki bulionu włożyć do garnka i gotować przez 60 minut. Doprawić do smaku cukrem i sosem rybnym w razie potrzeby. Bulion odcedzić.
W między czasie ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i przełożyć do misek, w których podamy zupę. Makaron zalać bulionem.
Całość udekorować kawałkami kurczaka, listkami kolendry, chili, cebulą, dymką i limonką. Smacznego!