Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Archetyp kuchni wietnamskiej, dużo składników, ale efekt powalający.
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 118
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 58
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2954
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 118
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 58
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2954
Składniki
Cebulę oraz imbir przypalić nad ogniem, palnikiem gazowym kuchenki (ewentualnie podpiec na patelni).
Na osobnej patelni podgrzać przez 5 minut cynamon, nasiona kolendry, pieprz, anyż i kardamon. Podgrzanie przypraw uwolni ich zapach.
Wszystkie składniki bulionu włożyć do garnka i gotować przez 60 minut. Doprawić do smaku cukrem i sosem rybnym w razie potrzeby. Bulion odcedzić.
W między czasie ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i przełożyć do misek, w których podamy zupę. Makaron zalać bulionem.
Całość udekorować kawałkami kurczaka, listkami kolendry, chili, cebulą, dymką i limonką. Smacznego!