Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 210
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 210
Składniki
Miałam gąski ze słonej zalewy. Mogą być mrożone. Można użyć dowolnych grzybów leśnych Trzeba podsmażyć je z posiekaną cebulką i pod koniec dodać posiekany czosnek. Gdy całość zacznie pięknie pachnieć grzyby można zalać bulionem warzywnym i dodać marchewką. Zupę można doprawić i gotować około 15 minut. Teraz można dodać makaron i śmietanę i gotować jeszcze 10 minut. Na sam koniec zupę jeszcze się doprawia i po wyłączeniu ognia dodaje się posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego :)