Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę grzybową można oczywiście przygotować ze świeżych grzybów, jednak u mnie znacznie częściej przygotowywana była z tych już suszonych, które w żaden sposób nie były oczywiście gorsze od tych świeżych. Polecam użyć oczywiście mieszanki grzybów leśnych, im bardziej różnorodna mieszanka tym bardzie aromatyczna zupa. Do tego makaron łazanki i tradycyjna zupa grzybowa gotowa!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10465
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336795
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4418
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423986
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10465
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336795
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4418
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423986
Składniki
Do garnka wlewamy wodę, wkładamy marchewkę, pietruszkę, seler, natkę wraz z gałązkami oraz wszystkie przyprawy. Gotujemy aż warzywa będą w pół miękkie.
Grzyby zalewamy szklanką wrzątku i pozostawiamy na około 20 minut, następnie kroimy je w mniejsze części. Wodę zostawiamy. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulkę, smażymy do momentu aż będzie szklista. Dodajemy do niej pokrojone grzyby i podsmażamy około 3 minut. Zawartość patelni przekładamy do garnka z bulionem warzywnym. Wlewamy również wodę spod grzybów i gotujemy jeszcze około 20-30 minut aż warzywa i grzyby będą całkowicie miękkie.
Z zupy wyciągamy warzywa, kroimy je w drobna kostkę i wrzucamy z powrotem, natkę wraz z gałązkami wyrzucamy. Zupę zaprawiamy śmietanką, dodajemy posiekana natkę i ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy z makronem łazanki.