Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę grzybową można oczywiście przygotować ze świeżych grzybów, jednak u mnie znacznie częściej przygotowywana była z tych już suszonych, które w żaden sposób nie były oczywiście gorsze od tych świeżych. Polecam użyć oczywiście mieszanki grzybów leśnych, im bardziej różnorodna mieszanka tym bardzie aromatyczna zupa. Do tego makaron łazanki i tradycyjna zupa grzybowa gotowa!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11663
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1261
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12268
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2922
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11663
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1261
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12268
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2922
Składniki
Do garnka wlewamy wodę, wkładamy marchewkę, pietruszkę, seler, natkę wraz z gałązkami oraz wszystkie przyprawy. Gotujemy aż warzywa będą w pół miękkie.
Grzyby zalewamy szklanką wrzątku i pozostawiamy na około 20 minut, następnie kroimy je w mniejsze części. Wodę zostawiamy. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulkę, smażymy do momentu aż będzie szklista. Dodajemy do niej pokrojone grzyby i podsmażamy około 3 minut. Zawartość patelni przekładamy do garnka z bulionem warzywnym. Wlewamy również wodę spod grzybów i gotujemy jeszcze około 20-30 minut aż warzywa i grzyby będą całkowicie miękkie.
Z zupy wyciągamy warzywa, kroimy je w drobna kostkę i wrzucamy z powrotem, natkę wraz z gałązkami wyrzucamy. Zupę zaprawiamy śmietanką, dodajemy posiekana natkę i ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy z makronem łazanki.