Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę grzybową można oczywiście przygotować ze świeżych grzybów, jednak u mnie znacznie częściej przygotowywana była z tych już suszonych, które w żaden sposób nie były oczywiście gorsze od tych świeżych. Polecam użyć oczywiście mieszanki grzybów leśnych, im bardziej różnorodna mieszanka tym bardzie aromatyczna zupa. Do tego makaron łazanki i tradycyjna zupa grzybowa gotowa!
Do garnka wlewamy wodę, wkładamy marchewkę, pietruszkę, seler, natkę wraz z gałązkami oraz wszystkie przyprawy. Gotujemy aż warzywa będą w pół miękkie.
Grzyby zalewamy szklanką wrzątku i pozostawiamy na około 20 minut, następnie kroimy je w mniejsze części. Wodę zostawiamy. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulkę, smażymy do momentu aż będzie szklista. Dodajemy do niej pokrojone grzyby i podsmażamy około 3 minut. Zawartość patelni przekładamy do garnka z bulionem warzywnym. Wlewamy również wodę spod grzybów i gotujemy jeszcze około 20-30 minut aż warzywa i grzyby będą całkowicie miękkie.
Z zupy wyciągamy warzywa, kroimy je w drobna kostkę i wrzucamy z powrotem, natkę wraz z gałązkami wyrzucamy. Zupę zaprawiamy śmietanką, dodajemy posiekana natkę i ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy z makronem łazanki.
Sezon grzybowy już w pełni, więc proponuję zrobić domową sól z dodatkiem susz...
Odsłon: 1716
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 189
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 120
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 53
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 223
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 60
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 189
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 120
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 53
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 223
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 60
Składniki
Do garnka wlewamy wodę, wkładamy marchewkę, pietruszkę, seler, natkę wraz z gałązkami oraz wszystkie przyprawy. Gotujemy aż warzywa będą w pół miękkie.
Grzyby zalewamy szklanką wrzątku i pozostawiamy na około 20 minut, następnie kroimy je w mniejsze części. Wodę zostawiamy. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulkę, smażymy do momentu aż będzie szklista. Dodajemy do niej pokrojone grzyby i podsmażamy około 3 minut. Zawartość patelni przekładamy do garnka z bulionem warzywnym. Wlewamy również wodę spod grzybów i gotujemy jeszcze około 20-30 minut aż warzywa i grzyby będą całkowicie miękkie.
Z zupy wyciągamy warzywa, kroimy je w drobna kostkę i wrzucamy z powrotem, natkę wraz z gałązkami wyrzucamy. Zupę zaprawiamy śmietanką, dodajemy posiekana natkę i ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy z makronem łazanki.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Zupy
Zupa krewetkowa
Zupy
botwinka z jajkiem w koszulce
Zupa ryżanka
Lubicie proste a zarazem smaczne szybkie w przygotowaniu zupy?
Odsłon: 267
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Chłodnik na pomidorach, pieczonych burakach i jabłkach, który w prosty sposób...
Odsłon: 73